Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Branislav Nušić: Citati koji će vas NASMEJATI koliko su istiniti

Branislav Nušić: Citati koji će vas NASMEJATI koliko su istiniti

1/2

Kao što verovatno već i sami znate, Branisalv Nušić je naš poznati književnik, komediograf, pisac romana, drama, priča i eseja, začetnik retorike u Srbiji, ali i istaknuti fotograf amater. Osim toga, radio je i kao diplomata i novinar. Svakako, vešt na rečima, ostavio je iza sebe mnoge mudre misli koje su i dan danas tako istinite, da nećete moći a da se ne nasmejete potvrdno klimajući glavom!

“Brak čini troje: ljubav, poverenje i strpljenje.” Svakako, recept za dobru vezu, ali i brak, jeste ljubav, ali možete se voleti koliko hoćete, ako će nešto na drugoj strani ne štima, ljubav gubi snagu, zar ne?

“U svakom slučaju, bolje je gledati život u pozorišnom komadu, neko gledati pozorišni komad u životu.” Ali, ko je pošteđen “pozorišta u kući”?

“Lakše je biti ministar no berberin. Berberin, prvo, mora znati brijati, a drugo, mora paziti da koga ne poseče, a ministar niti mora znati brijati niti mora paziti hoće li koga poseći, jer, i ako poseče, nije kriv.” Komentar nije potreban. Savršeno opisano stanje u našoj državi i danas, a verovatno i ubuduće.

“Svaka je žena glumica; što se to manje opaža to je veća glumica.” Ovo treba da vam bude za nauk – sve što žena kaže, uzmite sa rezervom.

“Ljubav je jedna vrsta pijanstva. Kad čovek prevali prvu i drugu čašu, otvori mu se apetit i javi žeđ, i onda sručuje čašu za čašom.” Pa, ko može odoleti ljubavi? Znate i sami, kada vam se neka devojka zaista dopadne, ne želite trenutak da provedete bez nje. I u toj slatkoj zaljubljenosti je sva čar ljubavi.

“Ima ljudi koji se više raduju tuđoj nesreći, nego svojoj sreći.” Nikad nam to neće biti jasno, ali da, sasvim istinito. Koliko samo takvih osoba imate u svom okruženju!

nusic 2 Branislav Nušić: Citati koji će vas NASMEJATI koliko su istiniti

Wannabe TV

Editors choice