Jedan od najpopularnijih pisaca današnjice, čije su knjige neprikosnoveni bestseleri i omiljeno štivo miliona ljudi širom sveta, nesumnjivo je Paulo Koeljo. Ovaj neverovatni brazilski pisac, koji je sasvim zasluženo dobitnik brojnih nagrada za književnost, postao je pravi lifestyle guru, jer svojim knjigama, a naročito svojim citatima svima nama otvara nove životne putokaze i dokazuje da svakodnevnica nije tako crna. Stoga smo i mi danas izdvojili neke njegove citate koje treba s vremena na vreme iznova iščitavati, jer je to jedini način da se podsetimo suštine života i naučimo kako da izađemo iz stresne, često sumorne i depresivne svakodnevnice. Uzmite omiljenu šolju čaja ili kafe, sedite u udobnu fotelju i pustite da vas reči koje slede inspirišu!

“Kada volimo, uvek težimo da budemo bolji nego što jesmo. Kada težimo da budemo bolji nego što jesmo, sve oko nas i samo postaje bolje.”

“Ukoliko je bol neizbežan, neka dođe brzo. Čeka me život koji moram da živim, i želim da ga živim na najbolji mogući način.”

“Čekanje je bolno. Zaboravljanje je bolno. Ali kada ne znamo šta da uradimo najgori je vid patnje.”

Citati Paula Koelja kao životne vodilje Citati Paula Koelja kao životne vodilje

“Ako šetaš samo po sunčanim danima, nikada nećeš dostići željenu destinaciju.”

“Jednostavne stvari su najneverovatnije stvari, a samo ih mudri mogu uočiti.”

“Neko odlazi kako bi otvorio vrata onima koji dolaze.”

“Bez obzira na to šta radi, svaka osoba na svetu igra glavnu ulogu u istoriji sveta. I normalno, ona ne zna da je tako.”

“Usamljenost treba da nas nauči kako da živimo sa drugim ljudima. Bes treba da nam pokaže beskonačnu vrednost mira. Dosada treba da naglasi značaj avanture i spontanosti. Tišina treba da nas nauči kako da odgovorno koristimo reči. Umor je tu da nam pokaže značaj i vrednost buđenja. Bolest postoji kako bi naglasila blagoslov zdravlja. Vatra je tu da nas nauči o vodi. Zemlja treba da nas uči o značaju vazduha. Smrt postoji kako bi nas naučila značaju života.”

Comments