Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Film

6 najpotcenjenijih uloga Joaquina Phoenixa

The Village

Ovo ostvarenje i dalje izaziva podeljenost. Dok se pojedini preokreti M. Nighta Shamalana završavaju definitivno zadovoljavajućim zaključkom (The Sixth Sense, Unbreakable), a drugi ne završavaju slavno (The Lady in the Water, The Happening), The Village je teže odmah odrediti, a retrospektivni pregledi bili su ljubazniji prema pronicljivijim detaljima u pripovedanju koje je Shamalan iznosio. Od svih trenutaka u filmu, pažnju je najviše privukao proboj Bryce Dallas Howard u ulozi slepe junakinje Ivy Elizabeth Walker, kao i ismejana uloga Adriena Brodyja kao mentalno poremećenog Noaha Persyja. Phoenixovo ime se ne pominje mnogo, ali s lakoćom ulazi u romantičnu glavnu ulogu. Kao rezultat naknadnih kritika, The Village je postao inherentno melodramatičan, a Phoenix radi sjajan posao oslanjajući se na romantične čežnje, a u tome ne postaje karikatura.

Hotel Rwanda

Hotel Rwanda je neverovatno važan film. Priča istinitu priču o menadžeru hotela Polu Rusesabagini (Don Cheadle) i njegovoj supruzi Tatiani (Sophie Okonedo), koji su spasili živote hiljadama izbeglica u toku genocida u Ruandi. Phoenix igra ulogu Jacka Daglisha, novinara i aktiviste koji pomno prati događaje. Njegova priča nije u centru pažnje, ali film se stručno nosi sa Daglishovim šokom i krivicom – stidi se zbog brutalnosti kojoj prisustvuje, ali nije ni mogao da tvrdi da razume traumu ljudi crne puti koju osećaju Paul i njegova porodica. 

The Sisters Brothers

Sisters Brothers su bili žrtva jedne od najčudnijih marketinških kampanja svih vremena. Trejleri su obećavali spektakl pun akcije o nemilosrdnim revolverašima, a ono što su dobili bila je realistična drugarska avantura sa četiri izuzetno osetljiva prikaza muškosti. The Sisters Brothers istražuje usamljenost zapada i borbe sa kojima se svaki muškarac suočava dok ponovo ulazi u društvo nakon meseci izolovanog putovanja. Eli (John C. Reilly) i njegov brat Charlie (Phoenix) udružuju se sa detektivom Johnom Morrisom (Jake Gyllenhaal) i pronalazačem Hermannom Warmom (Riz Ahmed) kako bi stvorili sopstvenu utopiju, a njihova idealistička potraga rezultirala je tragedijom. 

Naslovna fotografija: instagram.com/joaquinphoenixofficial

Dušan Veselinović

Wannabe TV

Editors choice