Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Film

Dokumentarni filmovi koji će vam promeniti život (prvi deo)

Pina (2011)

Legendarni režiser Wim Wenders oslikava dirljivi portret njegove prijateljice Pine Bausch, međunarodno priznate plesačice i koreografkinje koja je neočekivano preminula na početku produkcije ovog dokumentarca. Njeni prijatelji i kolege su Wimu potom pomogli da prikaže Pinu onako kako su je doživeli – kao mentorku i liderku. Sniman u 3D, Pina ne liči ni na jedan plesni performans koji ste videli. Rezultat je ne samo fascinantni biografski dokument o kreativnom geniju, već i prelepa proslava ljudskog tela i umetnosti.

The Central Park Five (2013)

Aprila 1989. godine, Trisha Meili (28) je napadnuta i silovana dok je džogirala njujorškim Sentral parkom. Iste noći, petorica momaka – četvorica tamne puti, jedan latino – uhapšena su pod pretostavkom grupnih aktivnosti u parku, a nakon sati ispitivanja i ispovesti, tinejdžeri su optuženi za napad, krađu, silovanje i pokušaj ubistva Meilieve. Ono što je usledilo je bila vatrena medijska oluja u kojoj je tema rasizma, u sudu kao i u tabloidnim naslovima, dovela do osude momaka na zatvorsku kaznu. Dokumentarac se navraća na ceo slučaj, kao i trenutak da je drugi čovek nedavno priznao zločin, što je dovelo do oslobođenja grupe Central Park Five.

Man on Wire (2012)

Godine 1974, sedam dana pre svog 24. rođendana, akrobata Philippe Petit je zaprepastio tipično cinične građane Njujorka dok je hodao po žici između zgrada Svetskog trgovinskog centra. Držeći ravnotežu na 300 metara visine, Petit je načinio osam prolazaka između zgrada u roku od 45 minuta, pre nego što ga je uhapsila policija. Pored njegovog jedinstvenog poduhvata, film predstavlja i omaž Svetskom trgovinskom centru, koji je 30 godina ponosito nadgledao Njujork do terorističkog napada 11. septembra 2001. godine.

Naslovna fotografija: instagram.com/amy.winehousebrasil

Dušan Veselinović

Wannabe TV

Editors choice