Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Film

Kanye West dobija svoj dokumentarni film na Netflixu

1/2

TUDUM je Netflixova globalna manifestacija koja predstavlja buduće projekte koji nas očekuju na najpopularnijoj svetskoj platformi. Između ostalog, prikazan je i tizer za jeen-yuhs, dokumentarni film koji se bavi životom najkontroverznijeg repera današnjice Kanyea Westa, kao i njegovom karijerom i eksplozivnim izjavama. U dvominutnom videu vidimo Kanyea i njegovog prijatelja Yasiina Beya (prethodno znanog kao Mos Def), koji repuju skoro punu minutažu. Snimak je napravljen pre 19 godina, pa vidimo mnogo mlađeg Kanyea koji sa prijateljima izvodi skraćenu verziju Two Words, numere s njegovog debi album The College Dropout.

U zvaničnom sinopsisu za jeen-yuhs piše da je film sniman preko dve decenije, a predstavlja intimni portret Kanyeovog iskustva, prikazujući dane kad je pokušavao da napravi karijeru do današnje uloge umetnika i globalnog brenda.

jeen-yuhs su režirali Coodie Simmons i Chick Ozah, koji su Westa pratili od početka karijere i kreirali jednu od tri verzije muzičkog spota za njegov hit singl Jesus Walks. Duo je režirao spotove i za Pitbulla i Erykuh Badu, kao i A Kid From Coney Island, dokumentarni film o bivšoj NBA zvezdi Stephonu Marburyju.

Dokumentarac o Kanyeu predstavlja najnoviji naslov u nizu Netflixovih filmova koje prate živote i kreativno stvaralaštvo najvećih svetskih muzičara. Godine 2017. objavili su Gaga: Five Foot Two, koji prati rad i privatni život Lady Gage u toku snimanja albuma Jolene. Tri godine kasnije, Miss Americana je dokumetovao nekoliko godina karijere Taylor Swift – od njenog kantri debija do odluke da se prebaci na pop zvuk.

Wannabe TV

Editors choice