Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Lekcije za muškarce iz čuvene trilogije “Kum”

Lekcije za muškarce iz čuvene trilogije “Kum”

1/2

Jedan od najčuvenijih gangsterskih filmova, “Kum” osim što spada u filmske klasike i one filmove koje uvek možete da gledate ponovo, obiluje životnim lekcijama za prave muškarce. Kako biti osoba od integriteta, kako održati reč, kako doneti teške odluke, kako postaviti životne prioritete… U sva tri nastavka ovog filma muškarci to pokušavaju, greše, stradaju, suočavaju se sa teškim moralnim dilemama i emotivnim lomovima. Žene su prilično stereotipni likovi u svetu italijanske mafije – slabe ili snažne, one nemaju mnogo izbora; ili prihvataju način života svojih muškaraca, ili trpe ono što ne prihvataju. Njihove ulogu u “Kumu” uglavnom služe da podvuku mušku brutalnost, glupost i srljanje, da istaknu kako je porodica najvažnija, čak i onda kad se raspada. Evo šta sve možete da naučite o tome kako biti muškarac, iz ovog filma.

Porodica je najvažnija

U okviru porodice donose se najteže odluke, bliski se povređuju u nastojanju da se zaštite, sve što rade moćni gangsteri u “Kumu”, rade zbog svojih najbližih, a Don Korleone u nekom trenutku kaže kako su deca najveće bogatstvo na ovom svetu i da je porodica važnija od novca i moći.

Uvek čuvajte leđa svojima

Protiv porodice se ne ide, osim ako niste spremni da podnesete posledice (i izgubite život) – nemojte da budete kao Fredo Korleone, slabić i izdajica. Držite se svog mesta u porodici i čuvajte im leđa, iako vam se ne sviđa ono što rade. Kakvi god da su, vaši su vaši – krv i meso, a to obavezuje.

Obraz odlikuje pravog muškarca

Kad nešto obećate, ispunite to po svaku cenu, inače nemojte obećavati. U filmskom gangsterskom svetu, reč, obraz, poverenje i integritet najvažnije su odlike pravih muškaraca – ali tako je i u realnom svetu. Mnogo važnih i presudnih pitanja rešava se na osnovu poštovanja i poverenja – ako ih izgubite, izgubili ste najvredniju valutu, koju možete da uložite u uspeh i napredak.

Stupajte u akciju hladne glave

Kad ste pod emotivnim nabojem, postupate impulsivno, donosite loše odluke i nanosite dalekosežnu štetu sebi i drugima. Soni Korleone je dozvoljavao sebi da gubi glavu, da besni, sveti se i deli pravdu – i nadrljao je. Majkl Korleone poručuje – ne mrzite svoje neprijatelje, to utiče na vaše rasuđivanje.

Wannabe TV

Editors choice