WOMAN CRUSH WEDNESDAY: Nicole Scherzinger

Stylish 24/7: Komadi koji su ti ovog leta neophodni kako bi izgledao dobro od jutra do večeri

Aplikacije bez kojih nećeš moći ovog leta!

Treba da znaš: Šta je najbitnije za razvoj karijere

Počinje sa snimanjem Game of Thrones spin-off serija

Najbolje stilizovani muškarci MET gale 2019.

Osvešćeno koiršćenje tehnologije i tehnološka detoksikacija

Adrenalinska zavisnost – strast ili problem?

Žene žele malo više pažnje

Top 5 igrica za pametne telefone koje će te zabaviti

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Sudar sa stereotipom: Šta vam žene rade i kad im je stalo do vas?

Zašto je šefovska pozicija mesto usamljenosti

Odlične smart-casual letnje kombinacije za tebe

Trikovi za lepši izgled (devojke vole doterane frajere)

Lekcije za muškarce iz čuvene trilogije “Kum”

Lekcije za muškarce iz čuvene trilogije “Kum”

1/2

Jedan od najčuvenijih gangsterskih filmova, “Kum” osim što spada u filmske klasike i one filmove koje uvek možete da gledate ponovo, obiluje životnim lekcijama za prave muškarce. Kako biti osoba od integriteta, kako održati reč, kako doneti teške odluke, kako postaviti životne prioritete… U sva tri nastavka ovog filma muškarci to pokušavaju, greše, stradaju, suočavaju se sa teškim moralnim dilemama i emotivnim lomovima. Žene su prilično stereotipni likovi u svetu italijanske mafije – slabe ili snažne, one nemaju mnogo izbora; ili prihvataju način života svojih muškaraca, ili trpe ono što ne prihvataju. Njihove ulogu u “Kumu” uglavnom služe da podvuku mušku brutalnost, glupost i srljanje, da istaknu kako je porodica najvažnija, čak i onda kad se raspada. Evo šta sve možete da naučite o tome kako biti muškarac, iz ovog filma.

Porodica je najvažnija

U okviru porodice donose se najteže odluke, bliski se povređuju u nastojanju da se zaštite, sve što rade moćni gangsteri u “Kumu”, rade zbog svojih najbližih, a Don Korleone u nekom trenutku kaže kako su deca najveće bogatstvo na ovom svetu i da je porodica važnija od novca i moći.

Uvek čuvajte leđa svojima

Protiv porodice se ne ide, osim ako niste spremni da podnesete posledice (i izgubite život) – nemojte da budete kao Fredo Korleone, slabić i izdajica. Držite se svog mesta u porodici i čuvajte im leđa, iako vam se ne sviđa ono što rade. Kakvi god da su, vaši su vaši – krv i meso, a to obavezuje.

Obraz odlikuje pravog muškarca

Kad nešto obećate, ispunite to po svaku cenu, inače nemojte obećavati. U filmskom gangsterskom svetu, reč, obraz, poverenje i integritet najvažnije su odlike pravih muškaraca – ali tako je i u realnom svetu. Mnogo važnih i presudnih pitanja rešava se na osnovu poštovanja i poverenja – ako ih izgubite, izgubili ste najvredniju valutu, koju možete da uložite u uspeh i napredak.

Stupajte u akciju hladne glave

Kad ste pod emotivnim nabojem, postupate impulsivno, donosite loše odluke i nanosite dalekosežnu štetu sebi i drugima. Soni Korleone je dozvoljavao sebi da gubi glavu, da besni, sveti se i deli pravdu – i nadrljao je. Majkl Korleone poručuje – ne mrzite svoje neprijatelje, to utiče na vaše rasuđivanje.

Wannabe TV

Editors choice