Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Film

Lekcije za muškarce iz čuvene trilogije “Kum”

1/2

Jedan od najčuvenijih gangsterskih filmova, “Kum” osim što spada u filmske klasike i one filmove koje uvek možete da gledate ponovo, obiluje životnim lekcijama za prave muškarce. Kako biti osoba od integriteta, kako održati reč, kako doneti teške odluke, kako postaviti životne prioritete… U sva tri nastavka ovog filma muškarci to pokušavaju, greše, stradaju, suočavaju se sa teškim moralnim dilemama i emotivnim lomovima. Žene su prilično stereotipni likovi u svetu italijanske mafije – slabe ili snažne, one nemaju mnogo izbora; ili prihvataju način života svojih muškaraca, ili trpe ono što ne prihvataju. Njihove ulogu u “Kumu” uglavnom služe da podvuku mušku brutalnost, glupost i srljanje, da istaknu kako je porodica najvažnija, čak i onda kad se raspada. Evo šta sve možete da naučite o tome kako biti muškarac, iz ovog filma.

Porodica je najvažnija

U okviru porodice donose se najteže odluke, bliski se povređuju u nastojanju da se zaštite, sve što rade moćni gangsteri u “Kumu”, rade zbog svojih najbližih, a Don Korleone u nekom trenutku kaže kako su deca najveće bogatstvo na ovom svetu i da je porodica važnija od novca i moći.

Uvek čuvajte leđa svojima

Protiv porodice se ne ide, osim ako niste spremni da podnesete posledice (i izgubite život) – nemojte da budete kao Fredo Korleone, slabić i izdajica. Držite se svog mesta u porodici i čuvajte im leđa, iako vam se ne sviđa ono što rade. Kakvi god da su, vaši su vaši – krv i meso, a to obavezuje.

Obraz odlikuje pravog muškarca

Kad nešto obećate, ispunite to po svaku cenu, inače nemojte obećavati. U filmskom gangsterskom svetu, reč, obraz, poverenje i integritet najvažnije su odlike pravih muškaraca – ali tako je i u realnom svetu. Mnogo važnih i presudnih pitanja rešava se na osnovu poštovanja i poverenja – ako ih izgubite, izgubili ste najvredniju valutu, koju možete da uložite u uspeh i napredak.

Stupajte u akciju hladne glave

Kad ste pod emotivnim nabojem, postupate impulsivno, donosite loše odluke i nanosite dalekosežnu štetu sebi i drugima. Soni Korleone je dozvoljavao sebi da gubi glavu, da besni, sveti se i deli pravdu – i nadrljao je. Majkl Korleone poručuje – ne mrzite svoje neprijatelje, to utiče na vaše rasuđivanje.

Wannabe TV

Editors choice