Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Film

Odgledali smo film “The Batman” i malo je reći da smo oduševljeni

1/2

Da odmah budemo jasni, bez prezanja možemo reći da je The Batman Matta Reevesa jedan od najboljih filmova o Mračnom vitezu do sada. Ovaj tmurni, prizemni, sveži prikaz “najboljeg svetskog detektiva” obraća pažnju na skoro svaki detalj, što će fanove oduševiti, jer je ostvarenje skoro u potpunosti bazirano na Batman stripovima. Ono što bismo posebno istakli je kinematografija, upečatljivi soundtrack, kao i performans Roberta Pattinsona, koji je debitovao u ulozi Mračnog viteza. Ne brinite, nećemo vam ništa spojlovati, jer film apsolutno zavređuje da ga pogledate u bioskopu.

Već od prve scene, The Batman obećava dobar provod. Vidimo Gotham City u letargičnom izdanju, ali nekako još tmurnijem nego što smo navikli. U toku su izbori za gradonačelnika i promene su “konačno” na pomolu, ali… dešava se ubistvo na Noć veštica, koje predstavlja uvertiru za čitav niz zločina i tragedija. Kad prvi put Batman izađe iz senki – u sali je vladalo opšte oduševljenje – i to s razlogom. Njegov kostim je donekle sklepan, ali nekako realan, jer je nesavršen, a ipak – odličan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jamie Hibbard (@hibbstergram)

Vladala je skepsa kad su mediji prvi put javili da će Robert Pattinson igrati Mračnog viteza, ali sad svi možemo da odahnemo, jer ga je izneo sjajno. Njegov Bruce Wayne je veoma depresivan, tužan, pomalo emo, ali dominantan, snalažljiv, prizeman. Kostim mu stoji kao saliven, a ispod maske slepog miša – posebno su mu izražajne oči i vilica. Već na početku filma imamo scenu tuče u metrou, gde Batman zadaje, ali i prima udarce – što ga čini realnijim i dopadljivijim. Jasno nam je da je od krvi i mesa.

I to da napomenemo – već smo rekli da je film prizeman, što znači da nema SF elemenata, osim, možda, car chase scene sa Penguinom, a to mu baš nimalo ne uzima na kvalitetu. Zapravo, čini da film još više poštujete. U svakom kadru se vidi da se ceo tim trudio da ga verodostojno dočara i to im je zaista uspelo. Pored Batmana, pojavljuju se i zlikovci iz čuvene Rogues Gallery, kao što su Selina Kyle (Catwoman), Edward Nashton (Riddler), Oswald Cobblepot (Penguin), ali i mafijaški bos Carmine Falcone – i svako od njih je svog lika pohvalno izneo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ™ DC Comics. (@dcgramm)

Wannabe TV

Editors choice