Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Sport i zabava

Izmišljene osobe koje su imale najviše uticaja na čovečanstvo

1/2

Ljudska mašta je stvorila toliko toga, imaginarnog i realnog i ne prestaje da stvara. Neke davno izmaštane stvari danas su realnost, a neke to (još uvek) nisu – ali najveći uticaj imaju izmišljeni likovi, koje je ljudski doživljaj masovno personalizovao. Znamo mi šta su Deda Mraz i Barbika, ali, znamo i ko su – jer iako su izmišljeni, njihova simbolika je tako snažna, da vodi sopstveni život.

Ko je Deda Mraz

Nasmejani okruglasti dedica u veseloj crvenoj odeći, koji vozi poklone na nebeskim saonicama, spušta se niz dimnjak i ostavlja ih dobroj deci, za Novu godinu (Božić). Svi znamo ko je Deda Mraz i kako izgleda i rado održavamo ovaj snažni simbol sumiranja godišnjih postignuća i nagrađivanja kojim slavimo prolazak jedne i početak sledeće godine.

deda mraz 1 Izmišljene osobe koje su imale najviše uticaja na čovečanstvo

Barbika, uvek u trendu

Čuvena Barbi postoji u mnogo varijanti, ali njena prepoznatljiva figura je uvek ista – preduge noge sa kolenima koja se savijaju (da je stvarna devojka, ne bi mogla da hoda zbog disproporcionalne građe), uski kukovi, još uži struk, oble grudi i milo, nasmešeno lice. I predivna duga kosa koja sija. Simbol ženstvenosti, koji podržava savremene stereotipe lepote i privlačnosti i podilazi potrošačkom duhu – koga briga, kad je tako čarobna i sve devojčice je obožavaju!

Robin Hud, zaštitnik potlačenih

Ovaj izmišljeni lik iz Šervudske šume, objedinjuje u sebi čoveka iz naroda, hajduka plemenitog srca i neustrašivog ratnika. On je na strani siromašnih i obespravljenih i na obesan, šarmantan i hrabar način uzima bogatima i daje siromašnima. Robin je simbol pravde, koja nigde na svetu ne postoji i kao takav, živeće dokle god je čovečanstva željnog pravde.

Usamljeni kauboj

Ali ne onaj stočar u divljem Teksasu, nego onaj opasan koji osvaja, štiti i brani civilizaciju u razvoju, nasuprot divljim i necivilizovanim Indijancima. Američki stereotip mačo muškarca, koji ćuti, posmatra, prosuđuje, uvek čini pravu stvar i ne podleže osećanjima.

Wannabe TV

Editors choice