Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Razlozi zbog kojih će vas devojke ostavljati (jer ste emotivno nedostupni)

Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

#styleinspofriday – Noah Centineo

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Mrtvi uglovi koji vam ometaju manevrisanje u u seksu

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Sport i zabava

Izmišljene osobe koje su imale najviše uticaja na čovečanstvo

1/2

Ljudska mašta je stvorila toliko toga, imaginarnog i realnog i ne prestaje da stvara. Neke davno izmaštane stvari danas su realnost, a neke to (još uvek) nisu – ali najveći uticaj imaju izmišljeni likovi, koje je ljudski doživljaj masovno personalizovao. Znamo mi šta su Deda Mraz i Barbika, ali, znamo i ko su – jer iako su izmišljeni, njihova simbolika je tako snažna, da vodi sopstveni život.

Ko je Deda Mraz

Nasmejani okruglasti dedica u veseloj crvenoj odeći, koji vozi poklone na nebeskim saonicama, spušta se niz dimnjak i ostavlja ih dobroj deci, za Novu godinu (Božić). Svi znamo ko je Deda Mraz i kako izgleda i rado održavamo ovaj snažni simbol sumiranja godišnjih postignuća i nagrađivanja kojim slavimo prolazak jedne i početak sledeće godine.

deda mraz 1 Izmišljene osobe koje su imale najviše uticaja na čovečanstvo

Barbika, uvek u trendu

Čuvena Barbi postoji u mnogo varijanti, ali njena prepoznatljiva figura je uvek ista – preduge noge sa kolenima koja se savijaju (da je stvarna devojka, ne bi mogla da hoda zbog disproporcionalne građe), uski kukovi, još uži struk, oble grudi i milo, nasmešeno lice. I predivna duga kosa koja sija. Simbol ženstvenosti, koji podržava savremene stereotipe lepote i privlačnosti i podilazi potrošačkom duhu – koga briga, kad je tako čarobna i sve devojčice je obožavaju!

Robin Hud, zaštitnik potlačenih

Ovaj izmišljeni lik iz Šervudske šume, objedinjuje u sebi čoveka iz naroda, hajduka plemenitog srca i neustrašivog ratnika. On je na strani siromašnih i obespravljenih i na obesan, šarmantan i hrabar način uzima bogatima i daje siromašnima. Robin je simbol pravde, koja nigde na svetu ne postoji i kao takav, živeće dokle god je čovečanstva željnog pravde.

Usamljeni kauboj

Ali ne onaj stočar u divljem Teksasu, nego onaj opasan koji osvaja, štiti i brani civilizaciju u razvoju, nasuprot divljim i necivilizovanim Indijancima. Američki stereotip mačo muškarca, koji ćuti, posmatra, prosuđuje, uvek čini pravu stvar i ne podleže osećanjima.

Wannabe TV

Editors choice