Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Izmišljene osobe koje su imale najviše uticaja na čovečanstvo

Izmišljene osobe koje su imale najviše uticaja na čovečanstvo

Marlboro Man

Zaštitnik pušača, muževnih tipova, koji su se opredelili za pravi brend. Jedna od najboljih marketinških kampanja ikada, stvorila je kultnog usamljenog kauboja, sa kojim se poistovećuju “divlji u srcu”.

Ikar

Mit o Dedalu i Ikaru, poučna priča o posezanju za onim što je iznad ljudskih moći i povlači zasluženu kaznu (let preblizu Sunca i topljenje voštanih krila), koji treba ljudima da pokaže gde im je mesto, uticao je na čovečanstvo potpuo suprotno. Ljudi nikada nisu prestali da maštaju o letenju i zato su stvorili razna leteća vozila – Ikar nije simbol lekcije za one koji se previše uzdižu, nego za one što ostvaruju svoje snove.

Šerlok Holms, nenadmašni detektiv

Prenet iz pera Artura Konana Dojla na male ekrane, Šerlok Holms je omiljeni pametnjaković čovečanstva – nema problema koji on ne može da reši, na svoj jedinstven i ekscentričan način. Šerlok je simbol spoja inteligencije i intuicije, ekscentrični superheroj, čija je sva supermoć – u glavi.

šerlok holms 1 Izmišljene osobe koje su imale najviše uticaja na čovečanstvo

Veliki brat

Oživeo ga je Orvelov roman 1984. – pisac je dao formu svakoj teoriji zavere, čija je žrtva običan svet. Neko nas posmatra, neko povlači konce, neko sa ovozemaljskim moćima i prohtevima, koga se bojimo više nego Boga.

Romeo i Julija

Iako se mnogo raspravlja o nezrelosti ove tragične i romantične ljubavi, Romeo i Julija su i dalje simbol ljubavi i vernosti, tako snažne i duboke, da su ljubavnici spremni da umru jedno za drugo. To što su umrli greškom, glupim nesporazumom, nikada nije postala poenta Šekspirovog dela i nikada iz njihovog slučaja nismo zaključili da za ljubav treba živeti, a ne umirati.

Fotografije: unsplash.com

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice