Da li si dovoljno zreo za vezu?

Vežbe u kancelariji za one koji celog dana sede

Klasični odevni komadi koji bi trebalo da budu u ormaru svakog muškarca ovog proleća

Jednostavne kombinacije koje možeš nositi svakog dana

Filmovi koje kritika nije volela, ali Oskar jeste

Ljubav najčešće uopšte nije ono što očekuješ

Trening sa tegovima je bolji od kardio treninga – evo i zašto

6 stvari koje te sprečavaju da smršaš u 20, 30 i 40 godina

5 navika koje će “bustovati” tvoju životnu energiju

Stvari koje razumeju samo dobri ljudi sa opakim šefovima

7 “svežih” stilskih ideja za minimaliste

Ako je voliš, onda je drugačije tretiraš u krevetu – da li je to diskriminacija?

Izvodljive maštarije: Pomerite granice u seksu

24h u životu svakog muškarca

Od bogatstva do prosjačkog štapa i nazad – poznati muzičari gubitnici

Kako radi mozak: Ne umara se i sve shvata ozbiljno

Kako radi mozak: Ne umara se i sve shvata ozbiljno

1/2

Principi pozitivnog mišljenja i vizualizacije događaja koje želimo da privučemo u svoj život zasnivaju se na osobini našeg uma (mozga) da sve shvata bukvalno. Ono što možemo da zamislimo, za naš um je istinito, jer ne razlikuje stvarnost od mašte – intelektualno, mi naravno znamo šta je ono što zamišljamo, a šta je realno, ali naš mozak to ne zna. Ako život posmatramo sa vedrije strane, zamišljamo lepe stvari i srećne ishode, generalno ćemo se bolje osećati, jer će hemija mozga pratiti ove misli i zamisli. Lepe slike i prijatne misli naš mozak prima po principu placebo efekta – reaguje na ubeđenje, a ta reakcija je moćna, jer se prenosi na telo i organizam, koji običnu bombonu prihvataju kao lek, ako mi verujemo da je to lek. Čitava psihologija i praktikovanje pozitivizma zasnovano je na ovoj “manjkavosti” mozga, koja nam dozvoljava da stvaramo dobre vibracije i kreiramo povoljne ishode.

Takođe, mozak ne mora da se odmara, jer se nikad i ne zamara. Kad imamo utisak da nas “boli mozak” od preopterećenosti i da nam je potrebno da se isključimo, jer će nam “mozak eksplodirati” zapravo se borimo sa svojim emocijama. Osećanja nas zamaraju i iscrpljuju, umorni smo od brige i straha, od iščekivanja od izneverenih očekivanja – to je ono što obično tumačimo kao potrebu da isključimo mozak, da ne mislimo ništa, da se odmorimo od svoje glave.

mozak Kako radi mozak: Ne umara se i sve shvata ozbiljno

Naš mozak vrti materijal kojim raspolaže, a to znači da stalno “reciklira” stare misli i ubeđenja. Zato je tako teško promeniti stav, promeniti mišljenje i reagovanje na nešto, stvoriti novo ubeđenje i ponašati se adekvatno tome. Treba nam čišćenje uma od loših misli i vibracija, da bismo mogli da naučimo da pozitivnije posmatramo stvari.

Bilo koja misao pretvara se u životno iskustvo – ako maštaš o odlasku u neki grad, ili o ljubavi koju priželjkuješ, svuda oko sebe ćeš primećivati znake koji odgovaraju tvojim mislima i potvrđuju ih. To je princip koji treba da primenjuješ da bi nešto na bolje promenio u svojoj realnosti. Zato nas svi duhovni savetnici ohrabruju da maštamo, da sledimo svoje snove, da ne umanjujemo svoje ciljeve strahujući da su nedostupni, nego da razmišljamo široko i “pucamo” visoko.

Wannabe TV

Editors choice