Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Film

#mustwatch – ovo su najbolji filmovi Taike Waititija

1/2

Taika Waititi je jedan od savremenih reditelja koji imaju specifičan pogled na svet, koji se jasno vidi kroz njegove sjajne i humoristične filmove. On najčešće kreira veoma iskrene likove, u kojima uvek možemo pronaći dobro – a prikazuje ih kroz najneobičnije životne situacije, koje isovremeno ipak uspevaju da budu veoma relatable, čak iako ih sami možda nismo doživeli. Taika je poznat po žanru komedije, ali njegove priče mnogo su više od onih “limunada” komedija bez dublje i emotivnije priče iza njih. Iako je najpoznatiji i najgledaniji film iza kojeg stoji Taika verovatno “Thor: Ragnarok”, mi smo tu da vam otkrijemo i neka od njegovih ranijih i manje popularnih, ali ne i manje vrednih filmskih ostvarenja. Verujte nam, ukoliko tražite veoma wholesome filmove, koji će vas nasmejati i rasplakati do suza, koje ćete pamtiti po inteligentnom humoru i upečatljivim likovima i koje ćete poželeti iznova i iznova da gledate, Taika je reditelj za vas – a ovo su njegovi najbolji filmovi.

Hunt for the Wilderpeople

Ovaj film sa razlogom stoji prvi na listi. On prati životnu priču buntovnog, usvojenog dečaka koji pokušava da pronađe svoju porodicu i zbližava se sa čovekom čija ga je supruga usvojila, i nedugo nakon toga preminula. Ipak, iako ova priča iz sinopsisa zvuči tragično, ona to uopšte nije. Veoma je iskrena, draga i humoristična, i potpuno na veran način pokazuje neprilagođenost, odrastanje i ljubav. Plus, bežanje od socijalne službe kroz šume Novog Zelanda? Verujte nam, prelepo.

Thor: Ragnarok

Ovo je film koji ste vrlo verovatno pogledali u bioskopu, u onom prošlom životu kada su filmske premijere bile organizovane u bioskopima. Ipak, kada pogledate, tačno možete primetiti razliku u humoru i pristupu likovima u njemu u odnosu na druge, ranije filmove iz MARVEL univerzuma. U ovom filmu likovi su iskreniji i realističniji, i dešavaju im se neke životne stvari koje se u stvarnosti događaju, a u filmovima su retko kad prikazane. Taika je trenutno u procesu režiranja novog filma iz Thor franšize, pod nazivom “Thor: Love and Thunder” a mi ga jedva čekamo.

Wannabe TV

Editors choice