The Weeknd – “Trilogy”

The Weeknd je postigao sjajan uspeh sa svojim najnovijim albumom “After Hours”, ali verujte nam – vredi vratiti se i njegovim muzičkim počecima, koji su siroviji, ogoljeniji i veoma dobri. Jednom kada poslušate “Trilogy”, pesme poput “Starboy” i “Can’t Feel My Face” vam definitivno više neće biti omiljene njegove pesme, ili možda jedine koje znate pored “Blinding Lights” i ostaćete potpuno oduševljeni emocijom koju je The Weeknd preneo kroz napisane stihove. Ovaj album je must listen, a u njemu ćete sigurno pronaći svoju mračnu stranu.

Drake – “So Far Gone” mixtape

Drake je u današnje vreme poznat kao pravi hit maker u svetu rep muzike, i zato mnogi i kažu da on nije tako dobar reper, ali “So Far Gone” mix tape je tu da vam pokaže i dokaže suprotno. Ovaj mix tape je čak dobio kultni status među poznavaocima rep muzike, i defintivno je ostvarenje koje će vam pokazati da je Drake mnogo više nego “pretty boy” koga vole devojke koje misle da slušaju rep.

Tyler The Creator – “Flower Boy”

I za kraj, naravno, na ovoj listi morao se naći i Tyler The Creator. Tyler je jedan od onih repera koji je odrastao u srednjoj klasi u predgrađu, a ne u getu, i čiji stil repovanja izgleda potpuno drugačije, ali je podjednako fenomenalan kao i oldschool rep na koji smo naučili. Tyler svojim temama i načinom sklapanja rima pomera granice rep muzike i unapređuje je, i pokazuje nam da rep nije ukalupljena forma.

Naslovna fotografija: instagram.com/

Jovana

Comments