Čuveni britanski glumac Christian Bale u naše sećanje definitivno se urezao svojom ulogom superheroja Betmena, u trilogiji filmova o ovom junaku iza koje stoji režiser Christopher Nolan. Ipak, iako je Christiana ova uloga možda “gurnula” u holivudski spotlight, ona svakako nije njegova niti jedina, niti slobodno bismo mogli reći – najbolja uloga u karijeri. On je poznat kao glumac sa ekstremnim moćima transformacije, a zbog svojih uloga prolazio je i kroz neverovatne fizičke promene, koje su samo jedan od pokazatelja njegove velike posvećenosti poslu kojim se bavi. Christiana smo najskorije mogli videti u filmu “Ford v Ferrari”, a dok iščekujemo da ga gledamo u filmu “Thor: Love and Thunder”, preslišavamo svoje znanje o njegovim najboljim dosadašnjim ulogama. Izbor nije bio nimalo lak, ali evo filmova koje smo izdvojili za vas:

American Psycho

“American Psycho” je jedan od najpoznatijih Christianovih filmova, i jedan od najranijih. On je ulogom u ovom filmu pokazao da je spreman za to da bude mnogo više od samo jednog lepog holivudskog lica, i da ga čeka sjajna, duga i raznovrsna karijera. Ovaj film iz dvehiljadite godine prati mladog njujorškog biznismena koji uspešno krije svoje psihopatske tendencije, koje gradacijski postaju sve veće i veće.

American Hustle

U ovom sjajnom filmu, Christiana isprva možda nećete ni prepoznati, usled njegove neverovatne fizičke transformacije. On igra mafijaša i prevaranta Irvinga Rosenfelda, koji od strane FBI službe biva primoran da radi za njihovog agenta, kojeg igra Bradley Cooper. Ako želite da uživate u estetici i periodu sedamdesetih godina prošlog veka i neobičnom luksuznom životu američkih prevaranata, ovo je film za vas.

The Dark Knight

Naravno, “The Dark Knight” trilogija filmova o stripskom junaku Betmenu je nešto što kao filmofili ne bi trebalo da propustite. Christian je jedan od glumaca koji je na najbolji i najozbiljniji način pristupio građenju uloge ovog heroja na velikom platnu, i mnogi fanovi Betmena tvrde da im je baš ova Betmenova adaptacija omiljena. Pre Christiana, filmovi o ovom junaku bili su bliskiji stripu i manje ozbiljni, dok je Christian u saradnji sa režiserom Christopherom Nolanom zaista uspeo da iznese mračnu i moćnu stranu priče o Betmenu, na ozbiljno dobar način.

The Fighter

U ovom filmu, snimljenom po istinitom događaju, Christiana možemo videti u još jednoj kako fizički, tako i mentalno potpuno drugačijoj ulozi od onih koje je igrao do nje. On igra nekadašnjeg boksera koji je sada u prilici da trenira svog mlađeg brata, i koji se bori sa svojim ličnim, unutrašnjim demonima. Uz njega u ovom filmu možemo videti i odličnog Marka Wahlberga, u ulozi njegovog mlađeg i potpuno drugačijeg brata.

Comments