Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Film

Ovo su najbolje uloge poznatog glumca Christiana Balea

1/2

Čuveni britanski glumac Christian Bale u naše sećanje definitivno se urezao svojom ulogom superheroja Betmena, u trilogiji filmova o ovom junaku iza koje stoji režiser Christopher Nolan. Ipak, iako je Christiana ova uloga možda “gurnula” u holivudski spotlight, ona svakako nije njegova niti jedina, niti slobodno bismo mogli reći – najbolja uloga u karijeri. On je poznat kao glumac sa ekstremnim moćima transformacije, a zbog svojih uloga prolazio je i kroz neverovatne fizičke promene, koje su samo jedan od pokazatelja njegove velike posvećenosti poslu kojim se bavi. Christiana smo najskorije mogli videti u filmu “Ford v Ferrari”, a dok iščekujemo da ga gledamo u filmu “Thor: Love and Thunder”, preslišavamo svoje znanje o njegovim najboljim dosadašnjim ulogama. Izbor nije bio nimalo lak, ali evo filmova koje smo izdvojili za vas:

American Psycho

“American Psycho” je jedan od najpoznatijih Christianovih filmova, i jedan od najranijih. On je ulogom u ovom filmu pokazao da je spreman za to da bude mnogo više od samo jednog lepog holivudskog lica, i da ga čeka sjajna, duga i raznovrsna karijera. Ovaj film iz dvehiljadite godine prati mladog njujorškog biznismena koji uspešno krije svoje psihopatske tendencije, koje gradacijski postaju sve veće i veće.

American Hustle

U ovom sjajnom filmu, Christiana isprva možda nećete ni prepoznati, usled njegove neverovatne fizičke transformacije. On igra mafijaša i prevaranta Irvinga Rosenfelda, koji od strane FBI službe biva primoran da radi za njihovog agenta, kojeg igra Bradley Cooper. Ako želite da uživate u estetici i periodu sedamdesetih godina prošlog veka i neobičnom luksuznom životu američkih prevaranata, ovo je film za vas.

The Dark Knight

Naravno, “The Dark Knight” trilogija filmova o stripskom junaku Betmenu je nešto što kao filmofili ne bi trebalo da propustite. Christian je jedan od glumaca koji je na najbolji i najozbiljniji način pristupio građenju uloge ovog heroja na velikom platnu, i mnogi fanovi Betmena tvrde da im je baš ova Betmenova adaptacija omiljena. Pre Christiana, filmovi o ovom junaku bili su bliskiji stripu i manje ozbiljni, dok je Christian u saradnji sa režiserom Christopherom Nolanom zaista uspeo da iznese mračnu i moćnu stranu priče o Betmenu, na ozbiljno dobar način.

The Fighter

U ovom filmu, snimljenom po istinitom događaju, Christiana možemo videti u još jednoj kako fizički, tako i mentalno potpuno drugačijoj ulozi od onih koje je igrao do nje. On igra nekadašnjeg boksera koji je sada u prilici da trenira svog mlađeg brata, i koji se bori sa svojim ličnim, unutrašnjim demonima. Uz njega u ovom filmu možemo videti i odličnog Marka Wahlberga, u ulozi njegovog mlađeg i potpuno drugačijeg brata.

Wannabe TV

Editors choice