Trikovi u nezi koji su potrebni svakom muškarcu

Dobrobiti koje donosi muzika

Šta sve možete pojesti za 30 dolara u različitim zemljama?

Tajne dobrog + urbanog stila za muškarce koji nemaju mnogo vremena za to

9 autfita koji nikada neće izaći iz mode

Recept: Hrskava piletina iz rerne

8 istaknutih ikona muškog stila

Mitovi o alkoholu u koje ne treba da veruješ

Krigla kolač – specijalitet za pravog muškarca

Pravilna nega za svaki tip kože

Ovo su beauty rutine poznatih muškaraca

Letnji komadi koje možeš da nosiš i tokom jeseni

Ličnosti koje su najviše uzdrmale svet (2. deo)

Najluđe fobije – strahovi od najneverovatnijih stvari

Izoštri svoj pogled na ženski svet, jer, ovo su predrasude

Pet najjačih otrova na svetu

Pet najjačih otrova na svetu

1/3

Jačina ovih otrova izmerena je metodom „Medijan smrtonosna doza, LD 50” odnosno, smrtonosna doza otrova u odnosu na težinu ljudskog tijela. Ovi otrovi spadaju u najjače na svetu.

Cijanid – 200 miligrama ubja odraslog čoveka u roku od nekoliko minuta
Cijanid je proizvod nekoliko bakterija, gljivica i algi, a takođe se nalazi i u brojnim biljkama, uglavnom u njihovim semenkama. Ovo je verovatno i najpoznatiji otrov na ovoj listi jer su ga tokom istorije koristile mnoge ubice koje su želele da izgleda kao da je njihova žrtva umrla prirodnom smrću – trovanje cijanidom izgleda kao srčani udar.
Semenke raznog voća sadrže hemikaliju koja oslobađa cijanid kada dospe u organizam, a najbliže voće nama je jabuka. Ipak, doza cijanida je toliko mala da ne postoji nikakav razlog za brigu – iako se preporučuje da se ne jedu velike količine jabukovih semenki.
Protivotrov za cijanid je dostupan u obliku običnih vitaminskih tableta B12 koje će ‘povući’ sav cijanid iz ljudskog sistema i izbaciti ga kroz mokraću.

Ricin – 1,78 miligrama ricina može da ubije odraslog čoveka
Ricinus communis, kao i mnoge druge biljke na svetu, ima otrovno seme koje sadrži izuzetno toksičnu hemikaliju – ricin. Od ove biljke se pravi ricinusovo ulje, čija je upotreba široko rasprostranjena u svetu i koristi se kao laksativ. Otrov iz semenki se neutrališe zagrevanjem, tako da ga u krajnjem proizvodu uopšte nema.
Ricin je generalno spor otrov i potrebno mu je 1 do 3 dana da uzrokuje smrt. Iako se posledice trovanja mogu osetiti i nakon par sati, smatra se jako opasnim i ‘podlim’ ubicom. Protivotrov je još uvek u fazi testiranja, a prednost sporosti delovanja otrova je što pruža lekarima šansu da zaustave njegovo delovanje i omoguće otrovanoj osobi da (možda) preživi. Ovaj snažni i smrtonosni otrov ima potencijal da leči najrasprostranjeniju bolest savremenog sveta – rak. S obzirom da napada i uništava ćelije, naučnici pokušavaju da ga usmere da napadne samo ćelije raka, i pri tome zaobiđe sve zdrave ćelije u organizmu. Ovaj metod je još uvek u ranoj fazi testiranja.

Flesh & Blood 💉 #Poison #TattooTuesday

A post shared by Poison (@poison) on

Wannabe TV

Editors choice