Iznenađenje! Disney i Lucasfilm su upravo objavili prvi trejler za The Book of Boba Fett, novu igranu akcionu Star Wars seriju koja nastavlja avanture voljenog lovca na glave koji je postao krimi boss. Budući da je prošla Noć veštica, vreme je da se usmerimo ka uzbudljivim TV serijama koje nam stižu u poslednja dva meseca godine, a The Book of Boba Fett je svakako jedna od onih koje su na vrhu liste. Trejler prati sličan pristup planetarno popularne serije The Mandalorian, koja kombinuje scene iz prošlosti i sadašnjosti, igrajući na kartu nostalgije i mnogo flešbekova na likove, imena, mesta i lica iz originalnih filmova Georgea Lucasa, istovremeno tizujući sa pričom iz podzemlja koju franšiza dosad nije predstavila.

Trejler tizuje veoma dobru krimi sagu koja podseća na kultni film The Godfather, a Boba Fett igra ulogu mafijaškog krimi bossa, koji pokušava da uspostavi drugačiju putanju za različite kriminalne sindikate na Tatooineu, dok mu se svi smeju što to uopšte pokušava.

Serija predstavlja uzbudljiv korak napred za “daleku, daleku galaksiju”, jer će u suštini biti baš ono što su fanovi verovali da će The Mandalorian biti kad je prvi put najavljen – nastavak nade iz otkazane TV emisije Star Wars: Underworld TV na koju je George Lucas utrošio godine rada pre nego što se penzionisao. Ipak, pomalo je čudno što je ova priča data Bobi Fett uprkos tome što je Maul bukvalno prolazio kroz skoro istu priču u Clone Wars godinama ranije.

Comments