The Book of Boba Fett je režirao Robert Rodriguez, kao i Jon Favreau, Bryce Dallas Howard i Dave Filoni. Glumac Temuera Morrison vraća se kao Boba Fett sa ikoničnom kacigom Mandaloriana, dok se Ming-Na Wen vraća kao ubica Fennec Shand.

The Book of Boba Fett predstavlja spinoff serije The Mandalorian, koja je naišla na veoma pozitivne ocene kod kritičara i gledalaca. The Mandalorian je pobrala veliki broj nagrada, predstavivši nam Dina Djarina, Mandaloriana (Pedro Pascal), lovca na glave koji beži od sila Imperije nakon što je spasio “dete” Grogua koje je trebalo da povrati. Dok pokušava da ujedini Grogua sa njegovom vrstom, progoni ih Moff Gideon, koji želi da iskoristi Groguovu vezu sa Silom. Radnja serije The Mandalorian odigrava se pet godina nakon dešavanja iz filma Return of the Jedi (1983) i pada Galaktičke Imperije, tiranskog režima koji je obuhvatio celu galaksiju. Treća sezona će premijerno biti prikazana 2022. godine, dok će još jedan spinoff, pod nazivom Ashoka, takođe biti predstavljen gledaocima.

Premijera serije The Book of Boba Fett zakazana je za 29. decembar 2021. godine na striming platformi Disney+, a dotad pogledajte uzbudljivi trejler:

Naslovna fotografija: instagram.com/starwars_artpictures

Dušan Veselinović

Comments