Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Muzika

Terapija muzikom – ritam razvija vijuge, melodija umiruje

1/2

Ako ste nervozni i anksiozni i ne uspevate da kanališete stres, da se opustite i propisno odmorite, pre nego što posegnete za lekarima i lekovima, okušajte se sa alternativom. Ali, takozvana alternativa vas nervira. Te diši, te meditiraj, te zamišljaj boje, te isprazni mozak od misli, sve neki nemogući zahtevi! Može to i mnogo jednostavnije, na način koji sigurno umete da izvedete bez problema i vrlo delotvorno – upotrebite terapiju muzikom.

Čudesna je muzika, tvrde zagovornici terapije muzikom – razvija moždane kapacitete, umiruje živce, kanališe stres, osigurava zdrav san, ublažuje bol, čak ubrzava mršavljenje!

Naučnici su utvrdili da slušanje omiljene muzike pomaže depresivnim i teskobnim pacijentima, a usput su slučajno otkrili da su žene na dijeti, koje su aktivno slušale muziku, gubile 20 odsto više kilograma, nego one koje nisu uživale u muzici. Ove koje su brže mršavile, slušale su muziku dok su vežbale, ali i u slobodno vreme pa su naučnici jednostavno zaključili da muzika odvraća pažnju od osećanja gladi, a da vežbanje čini manje napornim. Ako su žene tako lako mršavile uz muziku, vi ćete još lakše – muškarci generalno brže i lakše gube kilograme, kad se reše da povedu računa o ishrani i počnu da vežbaju. Samo još dodajte i muziku u program vežbanja i u dnevni meni – i rezultati će brzo postati uočljivi.

muzika 2 1 Terapija muzikom   ritam razvija vijuge, melodija umiruje

Ako ste nervozni i mesto vas ne drži, ne uspevate da se odmorite i opustite, pokušajte sa slušanjem svoje omiljene grupe, predlažu naučnici. U ovom slučaju nije bitna vrsta muzike, važno je da je to ono što vi volite, uz šta možete da pevate i đuskate, ili makar zasvirate “vazdušnu” gitaru – četrdesetak minuta predavanja svog mozga, tela i emocija muzici, daće dvostruko bolji (i zdraviji) efekat, nego tabletica za smirenje živaca.

Ali, kada je u pitanju nesanica, ili bol, preporučuje se ciljana muzička terapija. To znači da ne treba da slušate hevi metal pred spavanje, nego neku laganicu – najbolje džez. Još ako ne volite džez, utoliko bolje – biće vam toliko dosadan, da će vas još brže uspavati (ovo je samo delimično šala). Naučnici su utvrdili da slušanje pozadinskih ritmova (onih koji čine onu karaktističnu “vožnju” u džez muzici), umiruje srčane otkucaje i podstiče lagano disanje, pa vas tako priprema za okrepljujući san.

Wannabe TV

Editors choice