Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Muzika

Terapija muzikom – ritam razvija vijuge, melodija umiruje

Ukoliko morate da mirujete, ili vam je kretanje ograničeno, jer ste pretrpeli prelom kostiju, terapija muzikom će takođe blagotvorno uticati na vas. Na jednoj ortopedskoj klinici utvrđeno je da slušanje muzike ublažava bolove pacijentima sa prelomima, a pošto je ovo zapažanje izazvalo interesovanje istraživača, dalja eksperimentisanja pokazala su da dvadesetak minuta terapije muzikom značajno umanjuje i bol u leđima – od čega pati većina odraslog, poslovnog sveta, opterećenog svakodnevnim stresom.

Zatim, muzika ubrzava oporavak i pacijentima koji su pretrpeli moždani udar – a i ovde se radi o omiljenoj muzici pacijenta, bez obzira na žanr, ritam i melodičnost.

muzika 1 Terapija muzikom   ritam razvija vijuge, melodija umiruje

Takođe, muzika utiče na snižavanje krvnog pritiska – visok pritisak je još jedan probelm od koga pati ogroman broj ljudi i to pre nego što se približi srednjim godinama (naročito muškarci), pa, pre nego što uvedete redovnu terapiju lekovima za spuštanje pritiska, pokušajte sa redovnom terapijom slušanja muzike. Ako već uzimate lekove, terapija muzikom vam može pomoći da smanjite doze.

Vozačima se preporučuje da za volanom slušaju rege – ova vrsta muzike, njen specifičan ritam i melodije veoma povoljno utiču na koncentraciju. Nikako se ne preporučuje slušanje agresivne muzike u vožnji – dokazano je da vozači koji u automobilu slušaju hevi metal i rok, voze mnogo agresivnije, prave dvostruko veći broj prekršaja i izazivaju više saobraćajnih nesreća. Lagani rege ritam održava budnost i vedrinu.

I još, veoma je lekovito pevanje! Nije važno da li imate sluha, prepustite se omiljenoj muzici i zapevajte (možda najbolje tamo gde vas niko ne čuje), jer pevanje bitno pojačava imunitet i ubrzava ozdravljenje.

Fotografije: unsplash.com

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice