Nakon četiri dinamična dana oštrog CrossFit takmičenja, Ben Smit i Katrin Davidsdotir osvojili su titule NajFit muškarca i NajFit žene na Zemlji™ na 2015 Reebok CrossFit igrama. Smit i Davidsdotir uspešno su se takmičili u jakoj konkrenciji najizdržljivijih svetskih sportista i osvojili pobedničku krunu pred punim tribinama StubHub centra u Karsonu u Kaliforniji.

Ove godine bila je žestoka borba za prvo mesto u muškoj konkurenciji, između Smita koji je sedam godina takmičar na ovim igrama, i Mata Frejzera favorita na Igrama sa preko 13 učešća. Smitova pobeda označila je promenu na vrhu u muškoj konkurenciji još od 2011. godine, stavivši tačku na četvorogodišnju vladavinu veterana Riča Froninga koji je umesto u pojedinačnoj konkurenciji sada osvojio timski trofej, jer je predvodio do pobede ekipu CrossFit Mayhem Freedom u kategoriji timova.

NajFit muškarac na svetu, Smit, izjavio je: “Nisam promenio ništa u svom treningu niti u bilo kom programu, mislim da je ključ dolazak na igre sa više samopouzdanja. Ove godine sam išao na svako takmičenje i dao 100% sebe. Nisam hteo da se štedim ni na jednoj vežbi”.

Ben Smit Tri nova svetska šampiona na 2015 Reebok Crossfit igrama
Comments