U ženskoj konkurenciji, teren su zasenile neke od najupečatljivijih vežbi debitantkinja na takmičenju, Katrin Davidsdotir sa Islanda popela se na pobedničko postolje prvi put a pratile su je dve takmičarke koje su takođe učestvovale po prvi put na Igrama: Tia-Kler Tumej iz Australije, proglašena za najboljeg debitanta na Igrama, i njena zemljakinja sa Islanda, Sara Sigmundsdotir. Katrin Davidsdotir je nedavno bila gošća Srbije, kada je održala treninge i radionicu na prvom međunarodnom CrossFit takmičenju u Beogradu „CrossFit Serbian Throwdown 2014“.

Katrin Tri nova svetska šampiona na 2015 Reebok Crossfit igrama

“To što se Sara takmičila veoma mi je značilo jer smo ohrabrivale jedna drugu tokom celog događaja”, Katrin je prokomentarisala. “Ova godina na Igrama je bila veoma teška, sa mnogo prepreka sa kojima se nisam susrela ranije. Morala sam na licu mesta da se odlučim o tome kako mogu da ih prevaziđem. Bilo je toliko novih ljudi na takmičenju i to što vidimo dve početnice kako stoje na podijumu sa mnom, dokaz je koliko CrossFit raste.”

Potpredsednik Reebok funkcionalnog treninga, Keni Gambl, je dodao: “Dizajniranje i razvoj najbolje CrossFit obuće i odeće je nešto zbog čega se Reebok veoma ponosi. Kompletne Reebok CrossFit Igre 2015 i cela sezona su veoma posebne za nas jer smo obeležili pet godina partnerstva i razvoja sa CrossFit sportom. Ovi neverovatni sportisti stavili su naše proizvode na probu na ovim događajima. U ovom periodu svake godine Reebok dobija još više inspiracije i entuzijazma zbog neograničenog potencijala koji ima CrossFit i mi se radujemo daljem razvoju naših proizvoda za CrossFit zajednicu.”

Comments