Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Sport i zabava

Umri muški – najbizarniji sportovi u istoriji

1/2

Ako misliš da su gladijatorske igre bile najstrašniji oblik sporta, onda verovatno nisi još čuo za neke druge sportove, koje su muškarci osmišljavali u raznim periodima istorije, kako bi se zabavili i dokazali svoju muževnost.

Bughazi

Ovo je igra nalik na polo, kojim se i danas zabavlja englesko visoko društvo, samo, nekada se koristila drugačija vrsta „lopte“…
Početkom 5. veka, konjanici persijske vosjke našli su zabavan način da unaprede (i prikažu) svoje veštine. Utakmica nalik na polo, igrala se između nekoliko stotina, pa čak i hiljada igrača sa obe strane, a loptu je predstavljala glava koze.
Veruje se da su prvi turnir osvojili turski konjanici koji su pobedili Persijance (igrali su sa glavom mrtve koze), a mongolski osvajač Džingis Kan je kasnije uveo vrlo „sofisticiranu“ promenu: pre početka meča se odrubi glava protivničkog vojnika, i zatim služi kao lopta u ovoj igri.

Ullamalitzli

Ullamalitzli je bio ceremonijalni sport koji su Asteci upražnjavali nekoliko stotina godina pre evropskog otkrića Amerike. Igrao se tako što se dve ekipe takmiče ko će prvi provući malu gumenu loptu kroz kameni obruč, a u igri su za manevrisanje loptom mogli da koriste samo svoje kukove, kolena i kose kamene zidove. Igra se završavala kada jedna od ekipa postigne pogodak.
Igra je bila popularna među narodima Meksika i srednje Amerike i pre Asteka, a poznato je da su je igrali i Maje. Sam sport nije bilo toliko krvav – sve do samog kraja, kada bi usledilo prinošenje žrtve bogovima – a žrtva je bio kapiten gubitničkog tima.

Knattleikr

Vikinški sport, o kome se ne zna puno, ali sigurno je da je bio brutalan i nasilan, jer im je služio kao vežba za borbu. Iz nejasnih opisa u islandskoj “sagi”- istoriji Vikinga koja se prenosila usmeno stotinama godina pre nego što je konačno zapisana u 13. veku, ovaj sport se najpribližnije može opisati kao nasilan kriket. Glavna razlika između današnjeg i vikinškog kriketa je u tome što danas igrači ne očekuju ​​da neće preživeti do kraja utakmice. Vikinzi su međutim (sudeći prema nekoliko zapisa) u toku mečeva ubijali jedni druge bez nekog posebnog razloga – čisto, iz sporta.

francisco deane 457549 Umri muški – najbizarniji sportovi u istoriji

Wannabe TV

Editors choice