Trikovi u nezi koji su potrebni svakom muškarcu

Dobrobiti koje donosi muzika

Šta sve možete pojesti za 30 dolara u različitim zemljama?

Tajne dobrog + urbanog stila za muškarce koji nemaju mnogo vremena za to

9 autfita koji nikada neće izaći iz mode

Recept: Hrskava piletina iz rerne

8 istaknutih ikona muškog stila

Mitovi o alkoholu u koje ne treba da veruješ

Krigla kolač – specijalitet za pravog muškarca

Pravilna nega za svaki tip kože

Ovo su beauty rutine poznatih muškaraca

Letnji komadi koje možeš da nosiš i tokom jeseni

Ličnosti koje su najviše uzdrmale svet (2. deo)

Najluđe fobije – strahovi od najneverovatnijih stvari

Izoštri svoj pogled na ženski svet, jer, ovo su predrasude

Umri muški – najbizarniji sportovi u istoriji

Umri muški – najbizarniji sportovi u istoriji

1/2

Ako misliš da su gladijatorske igre bile najstrašniji oblik sporta, onda verovatno nisi još čuo za neke druge sportove, koje su muškarci osmišljavali u raznim periodima istorije, kako bi se zabavili i dokazali svoju muževnost.

Bughazi

Ovo je igra nalik na polo, kojim se i danas zabavlja englesko visoko društvo, samo, nekada se koristila drugačija vrsta „lopte“…
Početkom 5. veka, konjanici persijske vosjke našli su zabavan način da unaprede (i prikažu) svoje veštine. Utakmica nalik na polo, igrala se između nekoliko stotina, pa čak i hiljada igrača sa obe strane, a loptu je predstavljala glava koze.
Veruje se da su prvi turnir osvojili turski konjanici koji su pobedili Persijance (igrali su sa glavom mrtve koze), a mongolski osvajač Džingis Kan je kasnije uveo vrlo „sofisticiranu“ promenu: pre početka meča se odrubi glava protivničkog vojnika, i zatim služi kao lopta u ovoj igri.

Ullamalitzli

Ullamalitzli je bio ceremonijalni sport koji su Asteci upražnjavali nekoliko stotina godina pre evropskog otkrića Amerike. Igrao se tako što se dve ekipe takmiče ko će prvi provući malu gumenu loptu kroz kameni obruč, a u igri su za manevrisanje loptom mogli da koriste samo svoje kukove, kolena i kose kamene zidove. Igra se završavala kada jedna od ekipa postigne pogodak.
Igra je bila popularna među narodima Meksika i srednje Amerike i pre Asteka, a poznato je da su je igrali i Maje. Sam sport nije bilo toliko krvav – sve do samog kraja, kada bi usledilo prinošenje žrtve bogovima – a žrtva je bio kapiten gubitničkog tima.

Knattleikr

Vikinški sport, o kome se ne zna puno, ali sigurno je da je bio brutalan i nasilan, jer im je služio kao vežba za borbu. Iz nejasnih opisa u islandskoj “sagi”- istoriji Vikinga koja se prenosila usmeno stotinama godina pre nego što je konačno zapisana u 13. veku, ovaj sport se najpribližnije može opisati kao nasilan kriket. Glavna razlika između današnjeg i vikinškog kriketa je u tome što danas igrači ne očekuju ​​da neće preživeti do kraja utakmice. Vikinzi su međutim (sudeći prema nekoliko zapisa) u toku mečeva ubijali jedni druge bez nekog posebnog razloga – čisto, iz sporta.

francisco deane 457549 Umri muški – najbizarniji sportovi u istoriji

Wannabe TV

Editors choice