Šta devojkama najviše smeta kod muškaraca

Misterije ljudskog organizma

Koje su granice ljudske izdržljivosti

Višeljublje – model emotivnih odnosa ili opasnost za ljubavne veze

Intervju: “Goblini” o nastupu u Beogradu, emocijama i muzičkim legendama

Ako je voliš, ne dozvoli da se pored tebe oseća nesigurno

Greške koje praviš tražeći smisao u svom životu

Pet vežbi za unapređenje brzine tokom treninga

Svi trendovi koje moraš da ispratiš u 2018.

Tajne dobrog + urbanog stila za muškarce koji nemaju mnogo vremena za to

Velike misli o snovima i uspehu Volta Diznija

Načini na koje nesvesno sabotiraš svoju budućnost

Praktični saveti za dugu i stabilnu vezu

Umri muški – najbizarniji sportovi u istoriji

Umri muški – najbizarniji sportovi u istoriji

Pankration

Drevnim Grcima možemo da zahvalimo za Olimpijadu, najpopularniji sportski događaj na svetu, ali jedan od njihovih najpopularnijih sportova nije opstao – na čemu takođe možemo da budemo zahvalni. Pankration je bio jednostavan sport, sa jasnim pravilima – sve je dozvoljeno osim ubijanja protivnika, jer se to smatralo faulom, a mrtav protivnik bio je proglašen pobednikom.
Ideja celog sporta je bila da toliko izudarate protivnika (nogama, rukama, glavom, čime god stignete) da ga što više približite smrti, a da ga pri tom ne ubijete. Najbolja opcija je bila da protivnički igrač od silnih udaraca izgubi svest. I još jedna pikanterija – takmičari su bili goli.

Kotrljanje sira

Jedan od najčudnijih sportova u istoriji, koji se igra i danas, je godišnje takmičenje u kotrljanju sira koje se održava u Gločesteru u Engleskoj.
Pravila sporta su jednostavna: do 20 takmičara trči niz strmu, neravnu padinu za 3 kilograma teškim kolutom sira, pokušavajući da ga uhvati pre nego što dođe do dna, 300 metara ispod. Tokom dana se odigraju četiri trke, tri za muškarce i jedna za žene, a brojni istorijiski, kao i savremeni video zapisi svedoče o opasnostima koje ovaj sport nosi sa sobom: gomila slomljenih kostiju i razbijenih glava i to ne samo među takmičarima već i u publici, u koju se trkači zaleću u žaru jurnjave za kotrljajućim sirom. Nije poznato kada je ova igra započela, ali veruje se da potiče od drevnih paganskih rituala plodnosti i žetve.

agence producteurs locaux damien kuhn 97748 Umri muški – najbizarniji sportovi u istoriji
Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice