Ime reditelja Nila Blomkampa široj publici već je dobro poznato. Svojim rediteljskim prvencem iz 2009. godine, filmom “Distrikt 9” dobio je pohvale publike i kritike pa tako i zaradio nominaciju za Oskara u kategoriji za najbolje adaptirani scenario (film je takođe bio nominovan i u kategoriji za najbolji film godine).

Njegov sledeći film “Elizijum” takođe je dobio odlične kritike, a na svetskim bioskopskim blagajnama zaradio je gotovo 300 miliona dolara. Svi Blomkampovi filmovi, uključujući i spektakl “Čepi: Robot koji je promenio svet” smešteni su u stvarni svet u bliskoj ili malo daljoj budućnosti i bave se temama odnosa ljudi prema pojavi vanzemaljaca (“Distrikt 9”), velikim razlikama u društvenim slojevima (“Elzijum”) ili prema naprednom razvoju tehnologije (“Čepi: Robot koji je promenio svet”).

Čepi Robot koji je promenio svet 1 Hoće li ovo biti kraj ljudske vrste?

Osim inteligentnih scenarističkih zapleta, Blomkampovi filmovi odišu spektakularnim akcijskim sekvencama pa nije ni čudo što se “Čepi: Robot koji je promenio svet” smatra za jedan od filmova koji svi željno očekuju u prvoj polovini 2015. godine.

Comments