Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Razlozi zbog kojih će vas devojke ostavljati (jer ste emotivno nedostupni)

Umetnost i kultura

Intervju: Uroš Timić, pisac

2/3

Prvi roman “Osmi život”, prošao je dosta primećeno. Koliko je bilo potrebno da ga dovedeš do kraja? Koja je njegova okvirna priča?

Bio je potreban povod. Počeo sam da ga pišem neposredno po završavanju srednje škole, ali sam ostavio to prvo poglavlje tako da čeka nastavak. I onda sam, motivisan konkursom Literarni Onlajn Inkubator, priču doveo do kraja za nekoliko meseci intenzivnog rada. Snovi su bili motiv za pisanje romana, te su oni i centar cele priče, sva ostala dešavanja sam izmišljao. Ima mišljenja da je roman previše brz, ali s obzirom na to da meni, dok čitam druge knjige, upravo radnja romana drži pažnju, trudio sam se da i moj roman bude jakog intenziteta.

intervju uros timic 5 Intervju: Uroš Timić, pisac

Objavljivanje prvog romana je pratila i pobeda na konkursu “Literarni online inkubator”. Kao mladom čoveku, koliko ti je ova nagrada značila?

Zahvaljujući toj nagradi ja danas sebe mogu da nazovem piscem, a primanjem u Udruženje književnika Srbije, mogu da se nazovem i književnikom. Ta nagrada je prekretnica moje karijere kao pisca, te ću se do kraja života osvrtati na taj konkurs i sve što mi je on doneo.

Sada je svetlost dana ugledao i novi roman “Četrdeset dana”. Koliko ova dva romana imaju zajedničkog?

Kao što sam rekao, mistika, ezoterija, nešto što nije svakodnevnica – to su lajt motivi oba romana. Dodao bih da se dosta razlikuju po ozbiljnosti. Primećujem da je “Osmi život” prihvaćeniji od strane mlađe publike, mada ga i stariji hvale, a da je drugi roman nešto oziljnije tematike o kojoj mladi, ne vole, ali i ne treba toliko da razmišljaju. Ima sličnosti, ali ima i velikih razlika. Svaki priča svoju priču.

intervju uros timic 2 Intervju: Uroš Timić, pisac

Koliko u novom romanu ima tebe, koliko si u redovima stranica ostavio svoju dušu i svoj život u smislu nekih događaja koji su ti se zaista i dogodili?

Dosta čitalaca i nakon prvog romana je došlo do zaključka da je glavni lik – Vlada, nastao po meni. Možda ima nekoliko mojih osobina, ali zaista nije. Sličnosti sa početka romana možda i ima, ali osobine su sasvim drugačije. Dok sa druge strane, Stefan, glavni lik romana “Četrdeset dana” je u potpunosti nastao po nekim realnim dešavanjima iako, moram priznati, ja nisam baš toliko emotivan, koliko je on. Vlada i Stefan su u potpunosti različiti likovi i mnogo mi je drago da su i jedan i drugi izazvali različite intrige kada je upravo u pitanju ta činjenica koliko ima mene u obojici.

Wannabe TV

Editors choice