Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Razlozi zbog kojih će vas devojke ostavljati (jer ste emotivno nedostupni)

Umetnost i kultura

Intervju: Uroš Timić, pisac

Naslovi koje osmišljavaš su prilično zanimljivi i uglavnom u vezi sa samim životom kao fenomenom koji te intrigira. Kako shvataš život, odnosno, kako bi ga definisao u nekoliko rečenica ili možda baš nekim citatom iz svojih romana?

Ima dosta citata koje primećujem da ljudi, štaviše, postavljaju i na svoje fejsbuk profile. Moj omiljeni je citat iz romana “Osmi život“:

Sve gluposti u životu prođu, samo nemoj da ti život prođe glupo.

I zaista, kada stanemo i zapitamo se na šta sve trošimo i energiju i vreme, koje ma koliko delovalo da ga imamo na pretek, zapravo, prolazi brzinom metka, trebalo bi jednostavno dopustiti lepim stvarima da nam okupiraju misli konstantno, a na ružne stvari zažmuriti.

intervju uros timic 3 Intervju: Uroš Timić, pisac

Romani nisu jedine forme koje pišeš, tu su i kratke priče, tekstovi za razne portale. Šta je tebi najdraže?

Priča “Kolač baba Smilje” je možda najemotivnija koju sam napisao i koja je izazvala mnogo suza (kod čitaoca). Volim roman kao formu i mislim da je roman najzahtevnija forma koju pisac može da napiše. Najkompleksnija, tačnije. Priče su priče, a pisanje romana je svojevrsna avantura u koju se upuštaš sa samim sobom. Ma koliko da su priče lepe i čitane, osećaj kada vi držite odštampan roman u rukama je neprocenjiv. Dali ste život junacima, napisali ste događaje, osmislili gradove i sela i to je, na taj način, oživelo. Ne kažem da sa pričama nije tako, jednostavno romani obuhvataju mnogo kompleksnije momente kojima pisac može da se posveti maksimalno dok se u pričama trudimo da budemo što koncizniji. I priče su trenutak inspiracije, romani su meseci i meseci inspiracije.

Od ozbiljnih tekstova do onih koji prate neke lepše, teme koje su tu da ulepšaju svakodnevnicu, pišeš baš sve, pa čak i o modi. Gde pronalaziš inspiraciju za modna savetovanja i kakav stil voliš? Šta je ono što bi uvek istakao kao najvažniju odrednicu svog stila i modnog ukusa?

Jeste, u Plezir magazinu sam pisao o modi, ali više kao nekakav istorijat. Bilo mi je interesantno da se posvetim muškom odevanju i tome kako je uopšte započet taj fenomen da i muškarci treba da vode računa o tome da karirano ne ide sa tufnama.

Nisam opčinjen time, ali mi prijaju komentari na račun izgleda, pa i odevanja pogotovo što tome ne posvećujem previše vremena, a vidim da je delotvorno. Trudim se da se oblačim pametno, što bi se reklo. Ne robujem markama i bitno mi je da to što obučem umem i da iznesem. Ipak sam pisac koji radi u biblioteci i pocepane farmerice baš ne bi išle uz mene, ali uspevam da održim balans i da se obučem u skladu sa godinama i interesovanjem. Ruku na srce, ja sam prvi koji zastupa stav da je nevažno gde radite i koliko vremena imate, trebalo bi svi da se potrudimo uvek makar da budemo čisti i uredni, ako ništa drugo.

Šta je ono što pripremaš za naredni period? Da li se fokusiraš na promociju novog romana ili si se već “bacio” na ispisivanje sasvim novih priča?

Ne pišem treći roman još uvek, trenutno ispisujem karakteristike likova koji će biti u tom romanu. Želim da im se maksimalno posvetim. “Četrdeset dana” sam završio krajem 2015. godine, tako da, iako deluje kao da je nedavno izašao (mada i jeste), za mene je ta priča završena pre godinu i po dana, kada sam i završio pisanje. A trenutno je aktuelno to da će sasvim sigurno “Osmi život” doživeti i prikazivanje na pozorišnoj sceni, a u pregovorima sam i za “Četrdeset dana”. ne bih otkrivao previše o tome, neka ovo bude mala, ali lepa najava za period koji sledi.

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Slobodan Veličanin

Wannabe TV

Editors choice