“Fukoovo klatno” Umberta Eka

U trenutku kada je napustio ovaj svet, Umberto Eko, je mnogo za sobom ostavio u gorkom plaču, ali uteha je svakako ostala za njim. Dela koja je pisao, značaj koji je postigao, učinili su da ga učine na jedan način besmrtnim. Za sobom je ostavio dela neprocenjive vrednosti, a jedno od njih svakako je i “Fukoovo klatno”. Puna misterije i zanimljivosti pod velom tajni, ovo delo je istovremeno detektivska priča, uvod u fiziku i filozofiju, analiza ludila i mudrosti. Jednostavno rečeno, “Fukoovo klatno” je “lonac” pun ljudske istorije. Radnja kreće od prijatelja koji sakupljaju mistična i ezoterična znanja koja postavljaju ispod Fukoovog klatna u jednom pariskom muzeju, a za dalje šta se dešava moraćete da odšetate do komšije ili knjižarnice po jedan primerak i otkrijete sami.

fuko2 Knjige koje MORATE pročitati bar jednom u životu

“Grof Monte Kristo” Aleksandra Dime

Ukoliko volite uzbudljive priče pune događaja i prepletenih radnji, onda je “Grof Monte Kristo” idealan za vas. Intrige, ljubav, scene borbi, kao i dominantna socijalna satira, čine ovaj roman jednim od najbolje napisanih. Radnja romana prati priču o moreplovcu Edvardu Dantesu, koji biva nepravedno optužen za izdaju i zatočen na šest godina. Nakon što je u tajnosti stekao bogatstvo, Edvard kreće u potrazi za starim životom, ali i sa željom da se osveti.

grof2 Knjige koje MORATE pročitati bar jednom u životu

“Veliki Getsbi” Frensis Skot Ficdžeralda

Stvarajući ovaj roman, Ficdžerald je stvorio jedan od najznačajnijih američki romana 20. veka, ali i najtragičnijeg junaka svih vremena. Dosta puta dramatizovan i postavljan na sceni pozorišta, ovaj roman je predstavljao i veliku inspiraciju za filmske reditelje, pa je došlo i do njegove ekranizacije. Priča o misterioznom bogatašu Getsbiju koji je opsesivno posvećen vraćanju stare ljubavi sigurno će vas podsetiti na vašu prvu ljubav ili neki nedavno doživljeni neuspeh.

getsbi2 Knjige koje MORATE pročitati bar jednom u životu

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvori fotografija: www.instagram.com, www.pinterest.com, www.wikipedia.org

Slobodan Veličanin

Comments