Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Umetnost i kultura

Muške knjige koje TREBA da pročitate

1/2

Mnoge od najduhovitijih, najšašavijih, najiskrenijih i najboljih knjiga koje sam čitala, napisali su muškarci, sa svojom specifičnom percepecijom, smislom za pripovedanje i doživljajem stvarnosti. Da li ste čitali:

“Čudo u Poskokovoj Dragi”

Napisao Ante Tomić hrvatski pisac (Splićanin). Urnebesno zabavna knjiga, o muškarcima u porodici Poskok, koji u zabačenom selu negde u brdima, odolevaju civilizaciji i njenim zahtevima i izazovima. Poslednje muško uporište, do zuba naoružana tvrđava koju osvaja – ljubav, šta bi drugo. Svaka situacija sa kojom se sreću Poskoci je sumanuta i nadrealna, a Tomićev humor je potpuno neodoljiv. Upoznajte divljaka u sebi – svi ste vi pomalo Poskok.

“Dolazim po tebe i vodim te sa sobom”

Nikolo Amaniti, italijanski savremeni pisac, čije je pripovedanje tako upečatljivo i uzbudljivo, predodređeno da se po njegovim romanima snimaju filmovi. Topla, ironična, apsurdna, bolna i tragična priča o iluzijama za koje želimo da verujemo da će nas spasti iz naših malih, ograničenih života. Nikolo se podsmeva ljudskim slabostima, sa toliko istinskog razumevanja, da ga morate poštovati.

1110 Muške knjige koje TREBA da pročitate

“Čovek i dečak”

Toni Parsons, engleski savremeni pisac, džentlmen i frajer, lik koga žene obožavaju. U svim njegovim knjigama (ova mu je prva i do sada neprevaziđena) naći ćete bezbroj lekcija o tome kako biti muškarac u ovom zahtevnom svetu, kako se boriti sa svojim slabostima i suočavati sa njihovim posledicama. Parsons bi trebalo da se uvrsti u osnovno obrazovanje za muškarce.

“Majstor i Margarita”

Mihail Bulgakov, ruski pisac. Ovaj roman pisao je od 1928. do svoje smrti 1940. godine. Osporavan, cenzurisan i prvi put objavljen u celosti u Frankfurtu 1969. godine. Komunizam, satana, hrišćanstvo, moć ljubavi i neizbežnost stradanja – rusko i ljudsko ludilo, bolest i putevi isceljenja čine ovu priču klasičnim, neprevaziđenim delom i obaveznom literaturom svakoga kome je stalo do takozvane opšte kulture. Tripozno, rekli bismo danas. Nemojte se čuditi čudnim snovima.

Wannabe TV

Editors choice