Bogati i slavni koriste svoje benefite. Pored svega ostalog, oni ne moraju da putuju kao običan svet, a privatni avioni spadaju u luksuz koji im je dostupan i potreban. Najskuplji privatni avioni poznatih su i njihov najveći statusni simobol, a na top listi razlike u ceni su drastične – od 40 do 230 miliona dolara.

Kao što žive, mnogi slavni i putuju u visokom stilu, u raskošnim letelicama opremljenim svom zamislivom udobnošću – od salona, do najnaprednije tehnologije. Jer nije poenta samo brzo i udobno stići od tačke A do tačke B, već i zadiviti svet – najluksuzniji privatni avioni su ujedno i najskuplji, a evo ko ih poseduje i koristi prednosti luksuznog putovanja.

Pročitajte i ovo: 5 najluksuznijih automobila za koje verovatno niste čuli

Najskuplji privatni avioni poznatih

Kim Kardashian (150 miliona dolara)

Privatni avioni sa naše liste kreću se od 40 do 230 miliona dolara, a krećemo od sredine. Milijarderka Kim Kardashian voli da troši na luksuz, a izrada aviona G65OER koštala je 95 miliona dolara. Dodatnih 45 miliona potrošila je angažujući priznate dizajnere enterijera da bi napravili dodatna prilagođavanja, uključujući kašmir i kožna sedišta.

Sultan Hassanal Bolkiah (230 miliona dolara)

Kao što biste očekivali od jednog sultana, njegova letelica je najskuplja. Vremešni sultan od Bruneja uživa u svim ekstravagantnim prednostima bogatstva i moći i važi za strogog vladara – za koga pravila ne važe. Njegov mlaznjak Boing 747-400 raskošan je kao i njegova palata, uključujući pravu pozlatu, Lalique ukrasne kristalne predmete i tirkizne kauče.

Drake (185 miliona dolara)

Kanadski reper koji u oktobru puni 38 godina doživeo je planetarnu popularnost zbog talenta, ali i sklonosti ka šokantnim potezima, koji stalno skreću pažnju obožavalaca. Na 85 miliona dolara cene za privatni Boing 767 dodao je još 100 miliona da ga opremi adekvatnim luksuzom. Bebi-plava spoljašnjost aviona sa logotipom sove, krije unutrašnju pozlatu, somotske kauče i luksuznu sobu za zabavu.

Roman Abramovič (153 miliona dolara)

Boing 787 čuvenog ruskog preduzetnika u najboljim godinama (1966. godište) ima sav luksuz – vrhunsko hotelsko iskustvo sa sedam zvezdica u vazduhu, trpezariju za 12 osoba, 18 sedišta, prostorije za odmor za posadu, dnevni boravak sa najsavrmenijim TV-om i spavaću sobu povezanu sa kupatilom. Abramovič ima jevrejsko poreklo i gradio je karijeru počevši kao ulični trgovac i menjajući poslove. Uz dovitljivost, upornost, harizmu i srećne okolnosti, dospeo je na listu deset najbogatiji osoba u Rusiji.

Kylie Jenner (72,8 miliona dolara)

I taman kad ste pomislili da luksuzni privatni avioni sigurno koštaju oko dvesta miliona dolara, dolazimo do malo „skromnijih“ cifara. Mlada američka medijska ličnost, manekenka i preduzetnica (27 godina) potrošila je svega 72,8 miliona dolara na Bombardier roze avion. Neke od “Kylie Air’s” prednosti uključuju prostor za odmor posade, glavni apartman, dva kuptaila i vrhunski kvalitetna bež kožna sedišta.

Dwayne Johnson (65 miliona dolara)

Impozantni američki glumac, producent, preduzetnik i kečer, pored statusa jednog od najplaćenijih glumaca poseduje avion Gulfstream G650. Letelica slavnog glumca blokbastera može da primi 19 putnika i obezbedi im vrhunsku udobnost – za vreme leta, putnici uživaju u najsavremenijem drvenom enterijeru uz vrhunsku savremenu tehnologiju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dwayne Johnson (@therock)

Taylor Swift (54 miliona dolara)

Poznata američka kantautorka sa svoje 34 godine prva je milijarderka kojoj je muzika glavni izvor prihoda – superzvezda se vozi privatnim avionom Dassault Falcon 7X, koji joj je dobrodošao na svetskoj turneji koja obara rekorde. U njen mlaznjak može da stane 16 osoba a unutrašnjost je opremljena belim kožnim jastucima na nekoliko kreveta, sa elegantnom završnom obradom eneterijera u drvetu.

Jay – Z (40 miliona dolara)

Dobitnik višestruke Gremi nagrade i najuspešniji (i najbogatiji) hip-hop umetnik i interpretator, aktivno koristi svoj Bombardier Challenger 850, zbog zauzetog rasporeda nastupa. Letelica je opremljena glavnom spavaćom sobom, kompletnom kuhinjom, prostorijom za zabavu i sa dva kupatila. Sedišta od krem kože pravljena su po meri, a enterijer je ukrašen pozlatom.

Privatni avioni su svi luksuzni i korisni svojim vlasnicima, ali i na listi najskupljih razlike u cenama su drastične – i među najvećim statusnim simbolima postoje klase i razredi, a slavne ličnosti verovatno imaju svoje razloge (osim što im se može) da koriste, poseduju i održavaju raskošne letelice. O jahtama ćemo nekom drugom prilikom.

Pročitajte i ovo: Moncler x Roc Nation: Kako izgleda saradnja luksuznog brenda i Jay-Zija

Naslovna fotografija: instagram.com/therock

Đorđe Đoković

Comments