Kako izgleda vaš dejting profil? Fotka iz kafane, politički stavovi i nacionalna zastava, nekoliko skoro istih selifja zaredom? Da li ste pogledali profile drugih momaka i zašto niste?

Iako su ovo najlošiji potezi da se muškarac prikaže i privuče neku ženu, mnogi to i dalje ne znaju, a možda im i ne pada na pamet da bi mogli da osmisle atraktivniji i zanimljiviji dejting profil. Pošto momci ponavljaju iste greške, nije teško izdvojiti se iz gomile i privući željenu pažnju, a mi vam nudimo konkretne i praktične savete kako da to postignete.

Kako da unapredite svoj dejting profil

Izbegavajte grupne fotografije

Prvo, niko ko vas ne poznaje (a poenta dejting profila je upoznavanje) kada vidi gomilu momaka, ne zna koji od njih ste vi. Zatim, to što se super proveli u kafani (i prilično napili), nikoga ne zanima, a gomila praznih flaša na stolu izaziva ozbiljno mrštenje ženskih obrva. U redu je da imate par fotki sa ekipom (bolje sportskih, nego kafanskih), da se vidi da niste nedruštveni, ali neka uvodna fotografija bude vaš portret (bez naočara za sunce), kako bi devojke znale kako izgledate. Slikanje pored automobila i na motoru, osim ako niste strastveni trkač i motorista i želite da privučete nekog kome se to sviđa, deluje neukusno i hvalisavo.

Fotografije sa kućnim ljubimcem su poželjne, osmeh je poželjan, jedna fotka u nekoj smešnoj situaciji ili pozi je simpatična – a grupna fotografija neka bude poslednja. Ko stigne do poslednje, verovatno će vas prepoznati na njoj.

Navedite svoje namere

Napišite ukratko šta očekujete od sastanka ili veze, ako imate očekivanja. Možete navesti da volite hladno pivo posle duge šetnje, ili da vam je u vezi najvažnije prijateljstvo, ili da vas interesuje dobra zabava, da cenite humor i smislene razgovore… Ako se nadate da ćete pronaći srodnu dušu i sa njom stupiti u brak, to zadržite za sebe, jer može delovati kao crvena zastava nad glavom patetičnog očajnika. To, naravno, nije fer, jer se i žene uvek nadaju da će sresti svoju srodnu dušu i ostvariti svoje snove o partnerstvu, braku i porodici, a ipak reaguju sa povećanim oprezom kada muškarci tako nešto izjavljuju. Dejting profil je poziv na upoznavanje, druženje i zabavu i zato ostavite ozbiljne teme za vreme kada se sa nekim malo bolje upoznate i povežete.

Pročitajte i ovo: Ponašanje prilikom dejtinga zbog kog žene sumnjaju u vaše namere

pexels cottonbro 3201723 scaled Praktični saveti da unapredite svoj profil na dejting aplikacijama   i budete zapaženiji

Dejting profil treba da prikaže vašu ličnost

Vaš dejting profil je prilika da upoznajete devojke i izlazite na sastanke – kada se predstavite na autentičan način, uključujući svoj način života, ukus za muziku i smisao za humor, veće su šanse da privučete nekog kome ćete se dopasti takvi kakvi ste. Predstavljanje sebe u idealnom svetlu je ili sumnjivo, ili stvara pogrešnu sliku i izaziva prevelika očekivanja.

Najbolji dejting sajtovi nude upitnike, koji ciljaju na to da efikasno prikažete svoju ličnost, što olakšava povezivanje sa srodnim dušama. Ako vam sajt nudi upitnik, popunite sva polja (ili bar najveći broj) – mnogo momaka ostavlja prazna polja i to šalje lošu poruku, jer ih žene vide kao površne ili zainteresovane samo za jednu vrstu ishoda sastanka.

Pokažite svoj smisao za humor

Ovo nije lako – ne želite da ispadnete neotesani, ili preterano sarkastični i ne želite da se neko smeje vama, već da budete zabavni. Možete linkovati nešto što je vama zabavno, ili ubaciti neki duhovit tekst ili postaviti neku otkačenu fotku. Ako niste sigurni, pitajte prijatelje za mišljenje – oni vas znaju i sa strane mogu bolje da procene. Ukoliko vam kažu da se ne trudite u tom pravcu, poslušajte ih.

Prikažite svoje hobije na dejting profilu

Kroz fotografije ili u tekstu, isticanjem svojih hobija, povećavate šanse da se mečujete sa osobama koje dele vaša interesovanja. Ako volite da planinarite, vozite bicikl, svirate gitaru, sastavljate makete, pravite fensi koktele – priložite par fotografija koje prikazuju vas kako nešto radite i posebno kreacije koju ste napravili (ako nešto pravite).

Uopšte, fotografije su najzapaženije i vaš dejting profil treba da sadrži niz fotografija – ne selfija iz kreveta i kupatila, već onih koje pričaju vašu priču. Uključite selfi (portret), fotograije celog tela u različitim situacijama. Prikazivanje kako zaista izgledate pod različitim uglovima i okolnostima, isključuje razočaranje prilikom susreta – kad nekog prvi put sretnete i međusobno se odmah prepoznate, jer su fotografije bile realne, odličan je uvod u sastanak.

Nastojte da fotografije budu jasne, kvalitetne i u visokoj rezoluciji. Ako ste prosto nespretni sa telefonom, zamolite prijatelja da vam napravi nekoliko dobrih portreta.

Zamolite prijatelja da pogleda vaš dejting profil

I kad smo kod pomoći prijatelja, najbolje će vas posavetovati osoba od poverenja. Neko ko vas poznaje i voli može primetiti da ste propustili da kažete o sebi nešto što kod vas veoma ceni, ili da ste negde ponudili suvišne informacije i može vam dati iskren savet o tome kako da poboljšate svoj dejting profil.

Pročitajte i ovo: Pravila savremenog dejtinga sa kojim vaši roditelji nisu morali da se suočavaju

Đorđe Đoković

 

Comments