Bilo da počinjete flert preko dejting aplikacije ili izlazite na sastanak, veoma je važno kakav utisak ostavljate – žene pažljivo analiziraju vaše reči i dela i na oprezu su, jer im je dosta muškaraca koji ne mogu da prebole bivšu, kao i onih koje ne traže ništa ozbiljno. Vaše ponašanje prilikom dejtinga može biti sumnjivo i može vas razotkriti – ako zaista ne tražite ništa ozbiljno, a nastojite da osvojite i šarmirate osobu sa kojom ste izašli, a može vas i dovesti u situaciju da budete pogrešno shvaćeni, jer ste neodmereni zbog treme i nesigurnosti.

Žene obraćaju veliku pažnju na suptilne signale i ponašanje prilikom dejtinga, kako bi procenile kompatibilnost i namere muškarca – a kada ste toga svesni, možete lakše izgraditi poverenje i stvoriti iskreniji odnos.

Međutim, ako niste svesni kako vas vaše ponašanje prilikom dejtinga može potkopati, odnosno, kako vas žene percipiraju, možete sabotirati razvoj potencijalno zadovoljavajuće veze. Da biste izbegli nesporazume, razmotrite ponašanja koja su ženama sumnjiva.

Ponašanje prilikom dejtinga koje izaziva sumnju

Preterani komplimenti njenom izgledu

Žene često dobijaju komplimente koji se tiču njihovog izgleda i zaiste cene saznanje da vam se sviđaju i da su vam lepe. Ali, ako prečesto hvalite njen izgled u ranoj fazi dejtinga, možete poslati pogrešnu poruku. Žena može pomisliti da zaista ne primećujete ništa drugo osim njenih fizičkih atributa i da ste jedino zainteresovani da je odvedete u krevet.

Ako je to ono što tražite – nemojte se praviti da želite više od toga (bićete provaljeni), ali ako ste zaista zainteresovani za vezu, a savet da delite što više komplimenata ste shvatili sa nedovoljno širine – proširite repertoar. Primetite kako ima prijatan smeh, kako je pametna, upućena, nežna, duhovita… Ako ne obraćate pažnju na takve stvari ili verujete da se to podrazumeva, trgnite se, probudite i pokažite da ste prisutni i da imate moć zapažanja njenih brojnih kvaliteta.

pexels cottonbro studio 4695800 1 Ponašanje prilikom dejtinga zbog kog žene sumnjaju u vaše namere

Previše fizički intimno ponašanje prilikom dejtinga

Fizička privlačnost je bitna na početku svake veze, ali fokus ne treba da bude na dodirivanju i stvaranju fizičke intimnosti, kojoj treba dati prostor da se spontano razvije. Držite opuštenu distancu i nemojte biti „lepljivi“ – žene mrze kad se neko priljubljuje uz njih i unosi im se u lice i fizički prostor, ako za to ne postoje potrebni uslovi (opuštenost, prijatnost, spontanost, razigranost, određen nivo poverenja…). To ne znači da treba da ustuknete ako vam se ruke slučajno dodirnu – cenite spontane momente i pokažite da vas raduju. Sklonite joj pramen sa lica dok razgovarate, ali uradite samo to, da vidite kako će reagovati. Ne insistirajte na ljubljenju i kada je zagrlite, neka vam ruke ostanu na mestu i pruže joj osećanje sigurnosti.

Požurivanje fizičke intimnosti je definitivno sumnjivo ponašanje prilikom dejtinga, koje stvara pritisak – dozvolite da se najpre uspostavi emocionalna povezanost i da fizička prisnost prirodno proizađe iz nje.

Pročitajte i ovo: Greške koje treba da izbegneš na prvom sastanku

Odugovlačenje sa prvim sastankom

U savremenom dejtingu ovo je najčeše ponašanje zbog kog se žene osećaju frustrirano i pitaju se šta sa muškarcima nije u redu – intenzivna razmena poruka (nedeljama i mesecima) nikako ne dovode do prvog sastanka. Žene zaista ne shvataju zašto se to događa – da li vi shvatate i možete li da objasnite? One žele da vide da je muškarac u stanju da zakaže sastanak sa datumom, vremenom i mestom, makar to bio samo poziv na kafu i piće u kafeu. Previše ćaskanja koje se produžava i nikako ne dovodi do susreta implicira da samo tražite pažnju, da vam je prosto dosadno ili da nešto krijete. Naročito je sumnjivo ako izbegavate video pozive i ne pokazujete inicijativu da dođe do susreta.

Nemojte biti sumnjivi, budite transparentni i pokažite interesovanje, to je jedino prihvatljivo ponašanje prilikom dejtinga.

Fokusiranje na društvene mreže umesto slanja poruka

Praćenje na društvenim mrežama može biti dobar način da se sa nekim povežete, ali ako vas zanima samo njen Instagram, umesto razmene poruka kao uvoda u prvi susret, to može biti protumačeno kao da ste već u vezi i da se bavite mikroprevarom, pošto je komunikaciju na mrežama lakše prikriti nego poruke u telefonu.

Možda želite da steknete bolju predstavu o tome ko je osoba koja vas zanima, ali nemojte ostati nedorečeni i suviše distancirani!

Nedostatak doslednosti je sumnjivo ponašanje prilikom dejtinga

Nedoslednost šalje mešovite signale – jednog momenta signalizirate da ste prisutni i zainteresovani, a zatim nestanete i tada su vaše namere i iskrenost sumnjivi. Doslednost gradi poverenje i uverava ženu da je bezbedna sa vama.

Dosledno ponašanje i jasna komunikacija su ključni u dejtingu – budite nedvosmisleni u onome što tražite i nudite i pokažite poštovanje.

Uverite se da znate šta želite i usredsredite se na interakcije koje odražavaju vaše namere – autentičnost, doslednost i transparentnost će biti prihvaćene i uvažene.

Pročitajte i ovo: Greške koje muškarci prave kreirajući profile na aplikacijama za upoznavanje

Naslovna fotografija: Pexels/cottonbro studio

Đorđe Đoković

Comments