Savremena pravila flertovanja za kul tipove

Parfemi koje treba da probaš ove jeseni

Najbolje filmske frizure Brada Pitta + kako da ih napraviš

Minđuše: Kako da nosiš najomiljeniji komad nakita muškaraca sa stilom

Ultimativno crno: Kako da izgledaš đavolski dobro

Kako da oslobodiš energiju vezanu za – vezivanje

Najukusniji kokteli sa kafom

Brzi kurs iz poznavanja vina

Kako da sprovedeš fizičku i mentalnu detoksikaciju

Zašto ti je potrebna emotivna pismenost

Znaci da ti preti “pregorevanje” na poslu

10 neverovatnih mesta koja vredi videti bar jednom u životu

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Kako da brendiraš svoj stil?

Buba – retro i uvek u trendu

Buba – retro i uvek u trendu

Buba – retro i uvek u trendu

Ovaj period se smatra vrhuncem popularnosti bube, ali ona zapravo, nikada nije prestala. Počele su modifikacije i prilagođavanja (i naljutila fanove) – 1972. godine uveden je model Super Beetle (kod nas 1302 i 1303) kada je klasično prednje vešanje zamenjeno Mc-Pherson ramenima, a ravno vetrobransko staklo je postalo oblo. Još promena dizajna – branici, krila, svetla i migavci, mnoge su razočarale, a najveći fanovi su smatrali to svetogrđem. Počele su kritike i na račun sporosti i nedovoljne atraktivnosti i modifikacije su nastavljene, dok nije dobijen automobil koji je prosto svima i svuda skretao pažnju. Stvar prestiža je bila “budženje” bube – ugradnja originalnog Porscheovog motora.

Kada je 1999. godine biran automobil XX veka, u čemu su učestvovali novinari iz celog sveta, harizmatična buba je završila tek na četvrtom mestu i to samo iz političkih razloga, opšte je mišljenje. Buba se našla iza Forda T, Minija i Citroena DS (Žabe), a ispred zemljaka Porschea 911 – zato što svet nije mogao da dozvoli da se omraženom Hitleru pripišu zasluge za stvaranje ovog automobila.

Gotovo da nema mesta na planeti gde se buba nije obrela, a bukvalno svuda postoje klubovi njenih obožavalaca, koji se okupljaju, upoznaju, druže i razmenjuju iskustva na buba-skupovima.

buba 2 2 Buba   retro i uvek u trendu

Pošto danas postoji izraz retro za stvari koje prevazilaze i zaobilaze modne trendove, jer su voljene i vrednovane i na taj način uvek aktuelna, buba se odlično uklapa – zapravo, kada bi se pravila naj-retro lista, zauzela bi prvo mesto.

U novije vreme, kompanija Volkswagen je dizajnirala novu bubu, u duhu originalnog modela – ima mnogo novina u izgledu i performansima, gotovo ni jedan element prvobitne bube nije ostao sasvim isti, a najveću raznovrsnost nudi snaga motora – ljubitelji nove bube mogu da biraju između benzinskih i dizel motora i snazi od 105, 140 i 160 konjskih snaga, a za obožavaoce brzine postoji i verzija sa motorom od 200 konjskih snaga.

Pa, ako kupujete automobil i želite nešto posebno, što će govoriti o vašoj individualnosti i veri u ličnu slobodu, a ne o dubini vašeg džepa, razmislite o nekom modelu bube, retro i uvek u trendu.

Fotografije: unsplash.com

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice