Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

Automobili i tehnologija

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Kako kaže sam Rimac, “Rimac i Bugatti savršeno se dopunjuju. Kao mlada, agilna i brza automobilska i tehnološka kompanija, osvojili smo poverenje partnera i snažnu poziciju u industriji električnih tehnologija visokih performansi”. Iako će sedište obe kompanije, kao što smo naveli, biti u Hrvatskoj, Rimac Automobili i Bugatti nastaviće da razvijaju vlastite modele automobila, a zadržaće i svoje linije za sklapanje. Tako će se sklapanje Bugatti modela nastaviti u Molshajmu u Francuskoj, istorijskoj lokaciji za koju bismo mogli reći da je neodvojiva od ovog brenda.

Ipak, proizvodnja i razvoj komponenti za Bugatti ubuduće će biti smeštena u Rimac kampusu u Svetoj Nedelji kod Zagreba, gde će se ujedno nalaziti i sedište kompanija Bugatti Rimac, Rimac Technologyja i Rimac grupe. Ovaj kampus vredan čak 200 miliona evra prostiraće se na 100.000 kvadrata, a njegovo svečano otvaranje planirano je za 2023. godinu. U kampusu će biti zaposleno 2.500 stručnjaka, a on će biti baza svih novih istraživanja i razvoja budućih hiperautomobila Rimca i Bugattija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rimac Automobili (@rimac_automobili)

Oliver Blume, predsednik uprave Poršea, koji trenutno poseduje 45% udela u kompaniji Bugatti, naglašava da je ovo za njegovu kompaniju odličan poslovni potez, jer veruje u inovatora u automobilskoj industriji kao što je Mate Rimac, koji je tokom svoje karijere bio upoređivan sa velikim genijima poput Elona Muska, osnivača i vlasnika kompanije električnih automobila Tesla, Inc.

Kako kaže Oliver, “Kombinujemo snažnu Bugattijevu stručnost u poslovanju s hiperautomobilima s ogromnom inovativnom snagom Rimca, u vrlo obećavajućem području elektromobilnosti. U ovaj zajednički poduhvat Bugatti unosi svoj brend bogate tradicije, proizvode koji imaju status ikone, kao i bazu vernih kupaca i globalnu mrežu zastupništva. Takođe, osim vrhunske tehnologije, Rimac unosi i novi razvojni i organizacioni pristup”.

Mate Rimac želi da svoj biznis razvija u Hrvatskoj i time potpomogne ekonomskom razvoju svoje države, i kaže da mu je cilj da proizvodnju vrhunskih automobila dovede u Hrvatsku. 2017. godine, Mate Rimac se našao na “Top 30 under 30” listi najuspešnijih svetskih preduzetnika ispod trideset godina, čuvenog Forbes magazina, a iste godine proglašen je i za najboljeg hrvatskog preduzetnika, od strane organizacije EY Hrvatska. Možemo reći da trenutno, posmatrajući njegovo poslovanje, i sami prisustvujemo izuzetnim promenama u svetu automobila, koje će jednog dana ući u istoriju.

Naslovna fotografija: instagram.com/rimac_automobili

Jovana Pantić

Wannabe TV

Editors choice