Kako kaže sam Rimac, “Rimac i Bugatti savršeno se dopunjuju. Kao mlada, agilna i brza automobilska i tehnološka kompanija, osvojili smo poverenje partnera i snažnu poziciju u industriji električnih tehnologija visokih performansi”. Iako će sedište obe kompanije, kao što smo naveli, biti u Hrvatskoj, Rimac Automobili i Bugatti nastaviće da razvijaju vlastite modele automobila, a zadržaće i svoje linije za sklapanje. Tako će se sklapanje Bugatti modela nastaviti u Molshajmu u Francuskoj, istorijskoj lokaciji za koju bismo mogli reći da je neodvojiva od ovog brenda.

Ipak, proizvodnja i razvoj komponenti za Bugatti ubuduće će biti smeštena u Rimac kampusu u Svetoj Nedelji kod Zagreba, gde će se ujedno nalaziti i sedište kompanija Bugatti Rimac, Rimac Technologyja i Rimac grupe. Ovaj kampus vredan čak 200 miliona evra prostiraće se na 100.000 kvadrata, a njegovo svečano otvaranje planirano je za 2023. godinu. U kampusu će biti zaposleno 2.500 stručnjaka, a on će biti baza svih novih istraživanja i razvoja budućih hiperautomobila Rimca i Bugattija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rimac Automobili (@rimac_automobili)

Oliver Blume, predsednik uprave Poršea, koji trenutno poseduje 45% udela u kompaniji Bugatti, naglašava da je ovo za njegovu kompaniju odličan poslovni potez, jer veruje u inovatora u automobilskoj industriji kao što je Mate Rimac, koji je tokom svoje karijere bio upoređivan sa velikim genijima poput Elona Muska, osnivača i vlasnika kompanije električnih automobila Tesla, Inc.

Kako kaže Oliver, “Kombinujemo snažnu Bugattijevu stručnost u poslovanju s hiperautomobilima s ogromnom inovativnom snagom Rimca, u vrlo obećavajućem području elektromobilnosti. U ovaj zajednički poduhvat Bugatti unosi svoj brend bogate tradicije, proizvode koji imaju status ikone, kao i bazu vernih kupaca i globalnu mrežu zastupništva. Takođe, osim vrhunske tehnologije, Rimac unosi i novi razvojni i organizacioni pristup”.

Mate Rimac želi da svoj biznis razvija u Hrvatskoj i time potpomogne ekonomskom razvoju svoje države, i kaže da mu je cilj da proizvodnju vrhunskih automobila dovede u Hrvatsku. 2017. godine, Mate Rimac se našao na “Top 30 under 30” listi najuspešnijih svetskih preduzetnika ispod trideset godina, čuvenog Forbes magazina, a iste godine proglašen je i za najboljeg hrvatskog preduzetnika, od strane organizacije EY Hrvatska. Možemo reći da trenutno, posmatrajući njegovo poslovanje, i sami prisustvujemo izuzetnim promenama u svetu automobila, koje će jednog dana ući u istoriju.

Naslovna fotografija: instagram.com/rimac_automobili

Jovana Pantić

Comments