Tražite najbolje PS igre koje će vas satima zadržati prikovane za ekran? Predstavljamo vam sedam najpopularnijih video-igara za PlayStation koje su osvojile srca igrača širom sveta. Od akcionih avantura u Ratchet & Clank: Rift Apart i intenzivnih borbi u DOOM Eternal, do misterioznih ulica Ghostwire: Tokyo i epskih priča u God of War, svaka od ovih igara donosi jedinstveno i nezaboravno iskustvo. 

Najbolje PS igre – za vašu sledeću gaming avanturu

Ratchet & Clank: Rift Apart

Ratchet & Clank: Rift Apart je vizuelno spektakularan 3D platforma ekskluzivno za PlayStation 5. Ova igra pruža impresivno iskustvo kroz svetove koje možete istraživati sa Ratchetom i njegovom robotičkom drugaricom Clank. Vrhunac igre je mogućnost trenutnog prelaska između različitih dimenzija zahvaljujući hardverskim sposobnostima PS5 konzole. Svaki svet je detaljno dizajniran sa bogatim okruženjem i raznolikim neprijateljima, što čini igru dinamičnom i zabavnom. Pored akcionih avantura, igra donosi i kompleksne priče sa simpatičnim likovima. 

DOOM Eternal

Ova video-igra nastavlja sa brutalnom akcijom svojih prethodnika, postavljajući igrače u ulogu Doom Slayera koji se suočava sa demonima u paklu i na uništenoj Zemlji. Igra je poznata po svom intenzivnom first-person shooter iskustvu, sa naglaskom na brzini i agresiji. Oružje je raznovrsno i moćno, svako sa jedinstvenim načinom upotrebe i taktičkom prednošću. DOOM Eternal nije samo borba; igrači moraju strateški koristiti resurse, kao što su municija i zdravlje, što gejmpleju dodaje sloj dubine.

Ghostwire: Tokyo

Ghostwire: Tokyo vodi igrače na ulice modernog Tokija, ali ne one koje poznajemo. Grad je napušten i preplavljen paranormalnim bićima. Igra kombinuje elemente horora i avanture u otvorenom svetu, gde igrači koriste kombinaciju borilačkih veština i magijskih sposobnosti za borbu protiv natprirodnih pretnji. Ghostwire istražuje duboke lične priče i mitologiju, uvodeći igrače u bogat i uzbudljiv svet.

Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V je klasik koji ostaje relevantan i godinama nakon premijere, zahvaljujući svom prostranom otvorenom svetu i dubokoj narativnoj strukturi. Igra se odvija u izmišljenom gradu Los Santos koji je inspirisan Los Anđelesom, gde igrači mogu da istraže gradsko okruženje i učestvuju u različitim aktivnostima. GTA V ima tri glavna lika između kojih igrači mogu biraju, svaki sa jedinstvenom pričom i misijama, što pruža raznovrsno igračko iskustvo.

God of War

God of War je epska priča o Kratosu, bivšem grčkom bogu rata, koji sa sinom Atreusom nastoji da živi miran život u svetu nordijskih bogova. Igra je mešavina akcije, pustolovine i duboke emotivne naracije. Njena borba je brutalna i taktička, sa fokusom na Kratosovu sposobnost da koristi magično oružje, kao što je njegov čuveni sekira. God of War nije samo o borbi, već i o odnosu oca i sina u surovom i nepredvidivom svetu.

Assassin’s Creed Odyssey

Assassin’s Creed Odyssey omogućava igračima da istražuju antičku Grčku kao Aleksios ili Kassandra, plaćenici uhvaćeni u središtu rata između Atine i Sparte. Igra se fokusira na istraživanje, borbu i naraciju, predstavljajući bogatu priču i dinamičan svet. Ova igra donosi velike inovacije u seriji, uključujući detaljniji sistem izbora koji utiče na tok priče i završetak igre, kao i razvijeniji sistem borbe i istraživanja.

Rider’s Republic

Rider’s Republic je sportska avantura u otvorenom svetu koja igračima omogućava da istražuju prostrane prirodne pejzaže koristeći različite vrste sportske opreme: bicikle, skije, snoubordove i wingsuite. Video-igra je dizajnirana kao društveno iskustvo gde igrači mogu učestvovati u masovnim online takmičenjima ili istraživati svet u manjim grupama. Spaja ekstremne sportove sa živopisnim okruženjima, pružajući dinamično i uzbudljivo iskustvo.

Pročitajte i ovo: Najbolji VPN servisi u 2024. godini

Naslovna fotografija: pexels.com

Nikola Gudelj

Comments