Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Automobili i tehnologija

Premijera Koncepta Mercedes-Maybach EQS – pogled na prvi potpuno električni Maybach model

Mercedes-Maybach proširuje portfolio svojih proizvoda luksuznim, potpuno električnim SUV-om zasnovanim na modularnoj arhitekturi za električna vozila luskuzne klase. Sa konceptom modela EQS, Mercedes-Maybach pruža jasan pregled prvog potpuno električnog serijskog modela za tradicionalni, luksuzni brend. SUV konceptno vozilo je bazirano na modularnoj arhitekturi za luksuzna električna vozila brenda Mercedes-Benz i prenosi ekskluzivnost brenda Maybach u budućnost bez izduvnih gasova. Skoro-serijski koncept identifikuje karakteristike koje su specifične za Maybach brend kao što su dvobojnost – ali sa svojom inovativnom tehnologijom pogona takođe čini korak ka znatno progresivnijem načinu predstavljanja brenda. Unutrašnjosti pozadi postaje udobno mesto za rad ili odmor zahvaljujući udobnim Executive sedištima i Chauffeur paketu. Ovome se dodaju i ekskluzivni detalji, poput novih panela vrata. Tu su i ukrasni elementi u belom klavirskom laku i materijali u morsko plavoj boji, koji stvaraju dobru atmosferu u unutrašnjosti, uz utisak da ste na elegantnoj jahti.

Brend Mercedes-Maybach oduvek se zalagao za najsavremeniju tehnologiju, ručno izgrađenu preciznost i ekskluzivnost. Smatra se pionirom u definisanju luksuza, stila i statusa. Mercedes-Maybach je legenda koja stalno iznova prevazilazi sebe. Wilhelm and Karl Maybach su 1921. godine započeli proizvodnju automobila sa ciljem da stvore “najbolje od najboljih”. Upravo ta tvrdnja već 100 godina definiše jedinstvenu auru brenda Mercedes-Maybach.

Kupci brenda Maybach traže nešto posebno, a cilj je nadmašiti i njihova očekivanja najvišim standardima ekskluzivnosti i individualnosti, elegantnog dizajna i savršene izrade, kao i najnovijom tehnologijom. Budući da kupci na ključnim tržištima Kine, Rusije, Južne Koreje, SAD i Nemačke postaju mlađi, definicija luksuza se takođe menja.

“Mnogi naši Mercedes-Maybach kupci su digitalno povezani u velikoj meri i postavljaju najveće zahteve prema našim digitalnim rešenjima. Takođe očekuju da će se brend po njihovom izboru zalagati za održive vrednosti i preuzeti odgovornost za životnu sredinu. Koncept Mercedes-Maybach EQS ispunjava sve ove tačke i otelotvoruje sofisticirani luskuz na napredniji način: potpuno električni pogonski sklop ne samo da omogućava dosledno održivu mobilnost, već omogućava novi nivo smirenosti i opuštenosti putnicima,” kaže Britta Seeger, Članica Borda menadžementa kompanija Daimler AG i Mercedes-Benz AG, odgovorna za Marketing & prodaju.

2021 09 02 Image 21C0548 002 scaled e1630918452106 Premijera Koncepta Mercedes Maybach EQS – pogled na prvi potpuno električni Maybach model

Progresivni luksuz u dizajnu karakterističnom za brend

Koncept je trenutno prepoznatljiv kao član porodica Mercedes-Maybach i Mercedes-EQ i pruža uvid u prvi potpuno električni SUV model u luksuznom segmentu. Zasnovan na čisto električnoj arhitekturi vozila, dizajn dosledno sledi koncept “namenskog dizajna”. Dinamična silueta proteže se celom dužinom vozila, počevši od niskog prednjeg dela, teče preko A-stuba i konture krova i uključuje završnu ivicu zadnjeg spojlera. Prelazak u novu tehnološku eru je preoznatljiv na prvi pogled.

Kontinuirani prelazi, bez ivica i prekida, karakterišu besprekoran dizajn. Dodatne karakteristike se opažaju u izražajnom modeliranju površina i snažnim ramenima. Brojni hromirani ukrasni umetci definišu i postavljaju karakteristične izuzetne detalje brenda. Izraženi koševi točkova sa oplatom u crnoj boji visokog sjaja naglašavaju snagu i emocionalnost.

Maybach hromirane lamele napred i pozadi

Crni uspravni prednji panel takođe se neprimetno uliva u poklopac motora i prednja svetla. LED svetlosne jedinice karakterišu pojedinačni dijamantski blokovi uokvireni fino pletenom mrežom amblema Maybach. Filigranske, vertikalne Maybach pruge u elegantnom, trodimenzionalnom efektu hromirane su i odlikuju hladnjak sa novom, inovativnom tehnologijom Black Panel. Elegantno hromirane, filigranske lamele takođe se nalaze na usisnim otvorima za vazduh u braniku. Ovaj privlačan element dizajna ponovo je iskorišćen ispod držača registarskih tablica u braniku na zadnjoj strani. Klasični natpisi Maybach na prednjem poklopcu motora, uspravna Mercedesova zvezda i uzdužna hromirana lajsna u sredini poklopca motora odaju počast tradiciji.

Ekskluzivna dvobojna završna obrada i suptilno pozicionirani amblemi brenda

Još jedna ključna odlika je za Maybach prepoznatljiva dvobojnost u opsidijan crnoj metalik boji i cirkon crvenoj metalik boji sa finom hromiranom linijom koja predstavlja vizuelnu liniju razdvajanja. Hromirane površine ne samo da se prostiru preko usisnika vazduha i difuzora napred i pozadi, već i uokviruju bočne prozore dinamično tečnim hromiranim okvirom sa 3D dizajnom. B-stubovi su takođe hromirani i ekskluzivno su označeni suptilnim uzorkom amblema marke. Maibach „M“ se takođe može naći i na D-stubu.
Aerodinamički optimizovani bočni pragovi poseduju prilagođenu unutrašnjost sa Maybach amblemom. 24-inčni točkovi od lake legure – sa pet kratkih kraka i ravnim središnjim delom-kao i Maybach natpisi, naglašavaju ekskluzivni izgled potpuno električnog SUV-a.

Pozadi, svetlucavi detalj zadnjim svetlima obezbeđuje neprekidna dupla spiralna svetlosna traka. Animacija u njoj ide spolja ka unutra. Hromirani krovni spojler deluje kao sportski, aerodinamički trim element.

Još jedna ekskluzivna opcija opreme obezbeđena je automatskim komfornim vratima napred i pozadi. Kada korisnik priđe vozilu, brave se prvo podignu. Kako se vozač približava dalje, vozačeva vrata se automatski otvaraju. Putem MBUX-a, vozač takođe ima mogućnost daljinskog otvaranja zadnjih vrata.

Virtuelna unutrašnjost kao emotivna i elegantna izjava koncepta

Ununtrašnjost Mercedes-Maybach EQS-a jednako je emotivna i stilizovana kao i kada je u pitanju spoljašnjost – realizovana potpuno virtuelno. Karakter lounge-a obećava luksuzna putovanja na najvišem nivou. Prednja sedišta pokazuju paralelu sa Mercedes-Maybach S-Klasom. Prvoklasni zadnji odeljak sa dva obimna individualna sedišta – takođe inspirisana S-Klasom – kao i High-End Rear Seat Entertainment System garantuju najviši nivo udobnosti u unutrašnjosti. A budući da SUV koncept omogućava veću visinu sedišta, odmorište za potkolenice je ovde još duže. Omogućava stopalima putnika da plutaju iznad “veštačkog krznenog” podnog pokrivača.

Plutajuća centralna konzola u zadnjem delu i obilje slobode kretanja

Čini se da centralna konzola lebdi kao neprekidna traka od kokpita do zadnjih sedišta, stvarajući posebno lagan i elegantan utisak prostora sa dosta slobode kretanja. U kombinaciji sa mnogim indirektnim i direktnim ambijentalnim karakteristikama osvetljenja, utisak prostora i unutrašnjih komponenti deluje vizuelno lakše i takođe deluje kao da lebdi. Standardna vaza za cveće vas poziva da u enterijer Majbaha unesete sezonski prikladne cvetne ukrase, a samim tim i prirodu. Ispod toga, veliki prostor za skladištenje nudi dosta prostora za pribor ili za pojedinačne opcije opreme kao što su stolovi na rasklapanje, čaše za šampanjac ili frižider.

Novo dizajnirani paneli vrata sa plutajućim naslonima za ruku i kontrolama sa izgledom elegantnih bočnih ploča naglašavaju istovremeno luksuzan i moderan karakter enterijera. Koncept boja i materijala inspirisan je svetom mode. Savršenstvo zanatske izrade, visokokvalitetni materijali i izuzetni detalji pokazuju novi nivo ekskluzivnosti. Kombinacija bele i duboke, tamnoplave boje stvara prostrano i tehnički sofisticirano okruženje. Poseban istaknuti detalj je ukrasni element u beloj boji sa hromiranim izgledom. Njegove roze zlatne pijadestal trake savršeno prate oblik. Dodatni detalji u boji ružičastog zlata stvaraju idealan kontrast i značajno doprinose luksuznom osećaju enterijera.

MBUX Hyperscreen sa Maybach-specifičnim stilovima prikaza

Još jedna posebna atrakcija u unutrašnjosti je MBUX Hyperscreen sa stilovima i sadržajem specifičnim za Maybach. Ova velika, zakrivljena ekranska jedinica proteže se gotovo od A-stuba do A-stuba. Tri ekrana se nalaze ispod staklenog poklopca i izgledaju kao da se spajaju u jedan. 12,3-inčni OLED ekran za suvozača daje im sopstveni ekran i kontrolnu oblast. Tamo su zabavne funkcije dostupne samo dok se automobil vozi u skladu sa zakonskim propisima zemlje. Ako unutrašnja kamera otkrije da vozač gleda u ekran suvozača, to se automatski zatamnjuje kada se prikazuje određeni sadržaj.

Sa prilagodljivim softverom zahvaljujući veštačkoj inteligenciji, MBUX se u potpunosti prilagođava svojim korisnicima. Daje personalizovane predloge za brojne infozabave, udobnost i funkcije vozila. Sa konceptom nultog sloja, najvažnije aplikacije se uvek nude na najvišem nivou u vidnom polju, prema situaciji i kontekstu. Pretraživanje podmenija više nije potrebno.

Modularna arhitektura takođe služi kao osnova za još jedan električni SUV

Koncept Mercedes-Maibach EQS zasnovan je na modularnoj arhitekturi za električna vozila luksuzne klase brenda Mercedes-Benz. Na ovoj osnovi će se pojaviti i drugi potpuno električni model, EQS SUV, koji će u serijsku proizvodnju krenuti 2022. godine, čak i pre Maybacha. I ovde električni pogon osigurava izuzetno gladak i tih rad i pruža novi nivo smirenosti i opuštenosti u unutrašnjosti. Prema WLTP metodologiji, za arhitekturu Mercedes EQS SUV modela planirani su dometi od oko 600 kilometara.

Više informacija o Mercedes-Benz proizvodima dostupno je na:

www.mercedes-benz.rs
www.mercedes-benz.ba

Wannabe TV

Editors choice