11. Prestani da stalno ogovaraš iste ljude i počni da razmišljaš šta je to u njima što te čini nesigurnim i ugrožava te.

12. Ne umeš da spremiš nikakvu hranu koja nadilazi podgrevanje u mikrotalasnoj. Pod hitno nauči da spremaš nekoliko jednostavnih jela.

13. Misliš da možeš da jedeš kao tinejdžer i da ne vežbaš? Pogledaj taj stomak.

14. Ignorišeš zdravstvene probleme i odlažeš odlazak kod lekara. Nema ko da te vodi, znaš? Dovoljno si veliki da to odradiš sam, bez odlaganja.

15. Objavljivanje dramatičnih, patetičnih, blamirajućih postova na društvenim mrežama. Nema opravdanja.

smisao zivota 3 30 stvari koje svaka odrasla osoba treba da prestane da radi do 30 e

16. Zaboravljaš na rođendane svojih roditelja. Oni neće još dugo biti tu i osećaćeš se loše zbog zanemarivanja.

17. Zavidiš Fejsbuk prijateljima što tako dobro žive. Ne podleži marketinškim trikovima, naravno da ne žive baš tako dobro – sve može da se montira i lažira.

18. Pokušavaš da ispuniš tuđa očekivanja. To te je možda motivisalo, ali ako do tridesete nisi uspeo, zar ne shvataš da nikada nećeš uspeti, jer je to prosto nešto što uopšte i ne treba da radiš?

19. Ignorišeš vesti i aktuelna društvena i politička događanja. Potrebno je da budeš svestan realnosti koja te okružuje, iako te to ni najmanje ne zanima.

20. I dalje si suviše tvrdoglav da shvatiš kad grešiš i treba da se izviniš. Tu si negde, na emotivnom nivou ranog pubertetlije, koji tera inat.

Comments