Promenite perspektivu, jer kada promenite način na koji vidite stvari, stvari koje vidite se menjaju. Kad promenite pogled na sebe, vi se menjate.

Kada pogledate u ogledalo i vidite osobu u koju verujete, na koju se oslanjate i u koju se možete pouzdati, tada ste osnaženi. Ako verujete da nešto možete naučiti, onda možete. Naravno da će vam biti teže da neke stvari naučite, dok će druge ići lakše. Ne zbog fiksiranih prednosti i slabosti, već zbog nerazvijenih „mišića“ učenja, sabotirajućih uverenja i loših navika. Kada verujete u sebe, volite osobu koja vas gleda iz ogledala – ta osoba ima toliko potencijala, u nju vredi ulagati, ona je neko za koga se vredi truditi i živeti.

Kako da postignete svoje ciljeve?

Možete kreirati sopstvenu budućnost, možete kreirati svoj identitet, vi ste pravi stvaralac. Potrebno je da u to čvrsto verujete, da to znate u dubini duše.

Potreban vam je jasan cilj – što konkretnije, to bolje. Potrebno je da to zaista želite, da strasno želite – bez te želje, ne možete imati veru. Želja je mesto gde počinje vera. Morate verovati da možete postići svoj cilj. Vera održava veru. Pronađite duhovne načine da održavate i osnažujete tu veru. Molitva, meditacija, vizualizacija – to su moćni alati za jačanje vere, za osnaživanje motivacije, inspiracije i intuicije.

Morate biti sto posto posvećeni cilju. Dok postoji oklevanje, dok je postotak niži, bićete neefikasni. Kada ste potpuno posvećeni postizanju nečeg određenog, tada stvarate okruženja i situacije koje vam omogućavaju tu posvećenost. Istovremeno, dobijate više inspiracije i intuitivne uvide. A ti uvidi su rešenja za vaše probleme.

Ako želite da postignete određeni cilj, ali ne znate kako to da uradite, odvojte vreme da zamislite, razmislite, planirate i počećete da dobijate uvide. Ideje će doći i one mogu biti rešenja koja su izvan vašeg dominantnog stila učenja, izvan vaše zone komfora. Ali, ako imate vere, postupićete u skladu sa tim uvidima. Znaćete da vam oni pokazuju pravac i da imate moć da se probijete kroz strahove, neizvesnosti i da iskorenite svoja ograničavajuća uverenja i obrasce razmišljanja.

Što više intuitivnih uvida imate i što ih više pratite, bićete sve samouvereniji i sve sigurniji da ste na pravom putu i da ćete ostvariti cilj. Osećaćete se kao da ste ga već ostvarili – bićete uvereni da će se to sigurno dogoditi. Odlučni ste, rešeni i potpuno uvereni – verujete u sebe. A tada ste spremni da prihvatite izazove koje ranije ne biste, da rizikujete da ne uspete i da neuspeh shvatite kao lekciju, a ne kao poraz. Spremni ste da pronađete ljude koji će vas podržati i pomoći vam, da kreirate stvari koje možda neće uspeti, da pratite put koji se otvara i dozvolite da se stvari odvijaju na najbolji način (a to možda nije ono što ste zamislili). Kad verujete, onda stalno učite.

Na kraju ćete postići svoj cilj, a onda ćete stvoriti nove obrasce koji se zasnivaju na iskustvu postignuća i vere u sebe.

Naslovna fotografija: instagram.com/danieltonijais

Brankica Milošević

Comments