Možda provodite dane osećajući da je krajnje vreme da se pokrenete, a za to uopšte nemate volje. Sedite u fotelji i bockate po tastaturi, deleći pažnju između Instagrama i TV programa i razmišljate kako bi bilo dobro da krenete u teretanu. Ili da počnete da svirate, ili da sredite sobu, ili da pošaljete svoj CV na neki konkurs. I sve se zavšava na mislima i brizi zbog neaktivnosti. Nikako da zaista ustanete i uradite bar nešto od svega o čemu razmišljate. 

Dosadno vam je i čak vam je i dosada dosadila i znate da ćete se osećati bolje ako nešto preduzmete, ali kao da vam je sva energija istekla iz tela i sva odlučnost se istopila. Nemate volje ni za šta. Razmišljate o tome šta bi vas pokrenulo. Kad biste imali nekog ko vas razume i uzbuđuje, kad biste više zarađivali, kad bi vaša kreativnost i talenat bili prepoznati… 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fabian Lück (@fabianlueck)


Nemate motivaciju, nemate gorivo i ne možete da maknete. Ali, motivacija je mit – istina je da vam uopšte nije potrebna. Uvek razmišljate o nečemu spolja, što bi vas pokrenulo, tražite nešto van sebe, da biste probudili nešto u sebi. Izbegavate da pogledate u sebe, jer tu leži suština problema. Međutim, tu leže i rešenja. 

Pametniji ste, jači, mudriji i intuitivniji nego što sebi priznajete. Vi znate šta je najbolje za vas i šta treba da radite. Samo pronalazite beskrajne izgovore da to ne činite. Znate na šta treba da usmerite pažnju i radite sve drugo, što vam odvlači pažnju i drži vas nepokretne. 

Zavaravate sebe slikom života kojim bi trebalo da živite, jer tako žive svi oko vas – ali, to nije vaša slika, to nije vaš život. Ono što zadovoljava druge, možda nije dobro za vas. Ono što zarobljava druge, ne mora da bude i vaš kavez. Duboko u sebi, vi ste slobodno biće i svaka ćelija vašeg tela to zna. Nešto u vama vam jasno signalizira da nešto nije u redu i tera vas da se preispitate. Na koji način radite protiv sebe? Zašto prepuštate svoju moć delovanja i kreiranja okolnostima, lažnim predstavama, očekivanjima? Zašto očekujete da nešto dođe i podigne vas iz fotelje, ulije vam volju i pokrene vas? 

Comments