Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Ako pokušavate da pronađete motivaciju

1/2

Možda provodite dane osećajući da je krajnje vreme da se pokrenete, a za to uopšte nemate volje. Sedite u fotelji i bockate po tastaturi, deleći pažnju između Instagrama i TV programa i razmišljate kako bi bilo dobro da krenete u teretanu. Ili da počnete da svirate, ili da sredite sobu, ili da pošaljete svoj CV na neki konkurs. I sve se zavšava na mislima i brizi zbog neaktivnosti. Nikako da zaista ustanete i uradite bar nešto od svega o čemu razmišljate. 

Dosadno vam je i čak vam je i dosada dosadila i znate da ćete se osećati bolje ako nešto preduzmete, ali kao da vam je sva energija istekla iz tela i sva odlučnost se istopila. Nemate volje ni za šta. Razmišljate o tome šta bi vas pokrenulo. Kad biste imali nekog ko vas razume i uzbuđuje, kad biste više zarađivali, kad bi vaša kreativnost i talenat bili prepoznati… 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fabian Lück (@fabianlueck)


Nemate motivaciju, nemate gorivo i ne možete da maknete. Ali, motivacija je mit – istina je da vam uopšte nije potrebna. Uvek razmišljate o nečemu spolja, što bi vas pokrenulo, tražite nešto van sebe, da biste probudili nešto u sebi. Izbegavate da pogledate u sebe, jer tu leži suština problema. Međutim, tu leže i rešenja. 

Pametniji ste, jači, mudriji i intuitivniji nego što sebi priznajete. Vi znate šta je najbolje za vas i šta treba da radite. Samo pronalazite beskrajne izgovore da to ne činite. Znate na šta treba da usmerite pažnju i radite sve drugo, što vam odvlači pažnju i drži vas nepokretne. 

Zavaravate sebe slikom života kojim bi trebalo da živite, jer tako žive svi oko vas – ali, to nije vaša slika, to nije vaš život. Ono što zadovoljava druge, možda nije dobro za vas. Ono što zarobljava druge, ne mora da bude i vaš kavez. Duboko u sebi, vi ste slobodno biće i svaka ćelija vašeg tela to zna. Nešto u vama vam jasno signalizira da nešto nije u redu i tera vas da se preispitate. Na koji način radite protiv sebe? Zašto prepuštate svoju moć delovanja i kreiranja okolnostima, lažnim predstavama, očekivanjima? Zašto očekujete da nešto dođe i podigne vas iz fotelje, ulije vam volju i pokrene vas? 

Wannabe TV

Editors choice