Život ume da vas izvrti i izvrne vam sve naglavce, da vas izbaci tako temeljno van zone komfora, da vas natera da se suočite sa bolom i strahom, tako da se stvari posle oluje prosto ne mogu vratiti na staro. To je način na koji rastemo i razvijamo se. Kad vam se događaju krize i nedaće, to su lekcije kroz koje ćete bolje upoznati sebe, proširiti svoju perspektivu, otvoriti svoj um i steći nova saznanja i uvide.

Verujte da se život može promeniti. To se stalno dešava. Neko za jedan dan izgubi sve. Neko dobije nešto što nikada nije očekivao. Za dan vam se život može preokrenuti i doneti „prokletstvo“ ili „blagoslov“, čime upravlja jedna ista sila – misteriozni Univerzum. Katastrofe koje proživljavate nisu kazna, niti su dobri ishodi nagrada – sve je samo tok i znak. Ako se suočavate sa vrtlogom, postoje stvari koje morate razrešiti. Ako se događa nešto dobro, to je znak da ste nešto razrešili i napravili pomak u ličnoj evoluciji. Izazovi, iznenađenja i blagoslovi – svi su u istoj vreći, a ona se ne cepa nad nama, zasipajući nas nasumično iskušenjima i problemima koje ne možemo da podnesemo, ili darovima koji nam ne pripadaju.

Sve što nam se događa ima svoj uzrok i svrhu i nekuda nas upućuje i vodi. Vaše trenutne okolnosti ne znače da ćete zauvek biti ograđeni njima. Ali, morate promeniti svoje shvatanje, kroz veru i strpljenje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kevin Elezaj (@kevinelezaj)

Morate verovati da je Univerzum dobronameran i da vas ne kažnjava, nego vam donosi ono što vam je potrebno. Vaše želje nisu odvojene od života, a činjenica da imate želju, rođena je iz iste one inteligencije koja vam je dala život. Vaše želje će se manifestovati kada se uskladite sa višim planom – ne znate kakav je taj plan, ali pokazatelj da ste na pravom putu je to kako se osećate. Emocije su vaš kompas, one vam pokazuju da li se krećete u skladu sa univerzalnim zakonima, ili im se suprotstavljate i opirete.

Ako osećate krivicu, bes, razočaranje, anksioznost, tugu, velika je šansa da vaše želje nisu u skladu sa onim što je dobro za vas. Ali, ako osećate radost, uzbuđenje, entuzijazam, velika je šansa da su vaše želje u skladu sa onim što vam odgovara. Dakle, treba da se osećate dobro u vezi sa svojim željama. Ako vam ideja o posvećenom ljubavnom odnosu izaziva radost, ljubav i mir, na pravom ste putu, pa onda ostanite dosledni, u skladu sa tim osećanjima. To je sve što treba da uradite – izađite iz svoje glave i uđite u svoje srce, da biste otkrili i održali visoku frekvenciju pozitivnih emocija, bez sabotiranja negativnim mislima.

Međutim, mi smo mašine za stvaranje značenja i ne možemo da ne preteramo sa analizom kad stvari ne funkcionišu. Od dobrog osećanja prelazimo na negativnost i pitamo se zašto nam se želje ne ostvaruju? Ljutimo se, isfrustrirani smo, očajni. Već smo izazvali sabotirajuća osećanja i predali im se, a da toga nismo svesni.

Zapišite pet stvari koje želite da manifestujete. U kolonu pored svojih želja, napišite koje vam se emocije javljaju kad razmišljate o njihovom ostvarenju. Ako počnete da razmišljate o razlozima zbog kojih se nešto još nije ostvarilo, zahvalite svojim mislima i vratite pažnju na pozitivna osećanja. Umirite svoj um i pustite osećanja da vas vode. Vaša prošlost ne mora da diktira vašu budućnost, ali vaš sadašnji trenutak može biti odskočna daska za ostvarenje snova.

Naslovna fotografija: instagram.com/kevinelezaj

Brankica Milošević

Comments