Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Ako su vam potrebni izgovori – uvek ćete ih naći

1/2

Nepresušan je izvor izgovora koji su vam potrebni – uvek su pri ruci i odlično služe, nikad se ne izližu od upotrebe i deluju kao novi, iako ste ih milion puta koristili. Niste spremni. Nije pravi trenutak. Morate prvo da završite nešto drugo da biste se posvetili onome što želite (i znate da treba da uradite), a onda druge stvari nastavljaju da iskrsavaju i pretvaraju se u treće, pete, osamnaeste i umesto onog prvog – uvek je nešto drugo prioritet. 

Poznato?

Istina je da lažete sebe, jer se bojite. Ne smete da iskoračite iz zone komfora, jer će se stvari promeniti. Čak ni ako ste sigurni da će se promenti nabolje, ipak ne biste da rizikujete. A i ako se promene nabolje, šta ćete onda? Možda se i vi sami morate promeniti nabolje, a to znači da morate biti zreliji, stabilniji, svesniji, odgovorniji. A to znači da morate odbaciti osećanje ušuškanosti, lažnu stabilnost, sebičnost i neodgovornost, koja vas je efikasno oslobađala – odgovornosti. Možete uveravati sebe da nije do vas, nego eto, nemate vremena, nemate novca, nemate s kim…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dylan Steven Geick (@dylangeick)

I tako ukrug. Uvek vam nešto stoji na putu. Neka osoba, navike, verovanja, način života, sumnja, nesigurnost, strah. Lako je pronaći izgovore, samo se okrenete ka svom strahu i on vam ih saspe u krilo. Uopšte ne treba da se trudite da izmišljate nove – i oni stari su kao novi.

I to važi za sve oblasti vašeg života – od zdravlja i navika (prestanak pušenja, redovno vežbanje), preko traženja stručne pomoći, do traženja boljeg posla i odgovarajućeg partnera. Vi sve to želite, iskreno, ali ste nemoćni da to ostvarite, jer vam nešto uvek stoji na putu.

Istina, stoji. Vi sami – vaš strah, sumnja u sebe, uverenje da niste dovoljno dobri. Takođe, i vaša lenjost, arogancija, očekivanje da vam stvari padnu s neba, jer ste tako posebni i sigurno zaslužujete da prođete bolje nego ostali (život i univerzum vam nešto duguju), i nepravda je što se to ne dešava.

Wannabe TV

Editors choice