A ne dešava se zato što se u vašem umu nalazi ono što vas sputava. Vaš um je moćan – materijalizacije vaših sumnji i strahova su vrlo ubedljive. Ako ste kolebljivi, nesigurni, anksiozni i samo čekate da nešto pođe po zlu, srešćete ljude koji vas sapliću i koji se postavljaju kao prepreka, upadaćete u situacije iz kojih ne možete da se izvučete i nailazićete na bezbroj distrakcija zbog kojih nećete moći da obratite pažnju na ono što vam je važno i da ostvarite svoje ciljeve.

Uvek će se pojaviti razlog zašto nešto ne možete, ili u ovom trenutku ne želite, zašto morate čekati, biti oprezni, ili odustati. Ako celog života sledite svoje izgovore, nećete moći da sledite svoje snove.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kevin Elezaj (@kevinelezaj)

Želja je prisutna, ali je sve dalja i vi ste sve više uvereni da je neostvariva. Uvek će nečega biti previše, nečega nedovoljno, uvek će postojati oklevanje koje vas vraća u stagnaciju, uvek će biti ljudi koji vas neće podržavati, uvek će biti odluka koje ste doneli, a zatim se pokajali i povukli se.

Neće doći pravo vreme. Nećete sresti savršenu osobu. Nećete biti sigurni da je ono što radite najbolje moguće.

Zato ne čekajte da se kockice sklope, uzimajte ih jednu po jednu, ređajte i uklapajte, držeći na umu širu sliku koju želite da stvorite. I ne očekujte da ćete sve što želite ostvariti u svim segmentima onako kako želite. Samo počnite i radite. Ređajte kockice. Preuredite one koje ste poređali. Izmaknite se, pa pogledajte širu sliku opet, možda vam se u međuvremenu perspektiva proširila, ili se slika izmenila. Prihvatite promene, rizikujte. Igrajte se. Niko to neće učiniti umesto vas.

Naslovna fotografija: instagram.com/dylangeick

Brankica Milošević

Comments