Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Ako tražiš promenu u životu, počni od sebe

Ako tražiš promenu u životu, počni od sebe

1/2

Možda ne možeš da promeniš trenutne okolnosti svog života, ali možeš da promeniš svoj stav i proširiš perspektivu. Pogledaj sebe i svoj položaj, kao deo šire slike. Šta vidiš? Šta ti najviše nedostaje u životu? Šta je ono što bi tvoj život učinilo potpunijim i ispunjenijim?

Odbaci ograničenja trenutne pandemičke situacije u svetu i istraži svoju dušu i svoje srce. Možda ono što želiš nije ono što će te usrećiti – jer nije ono što ti je potrebno. Da bi bio srećniji i ispunjeniji, potrebna je dublja želja za proširivanjem granica, koja rezonira sa tvojim najdubljim vrednostima.

Ukoliko se osećaš sputano i želiš da se stvari promene, ta promena mora započeti na ličnom nivou. Kada si načisto sa sobom i znaš šta želiš, privući ćeš bolje okolnosti. To je odgovor Univerzuma na tvoje potrebe – ako su tvoje želje usklađene sa tvojom suštinom, sa onim što ti je zaista potrebno da se izraziš i ostvariš, Univerzum će se potruditi da preuredi okolnosti i da ti to omogući.

micah KgNZGaCEmSE unsplash e1598431855264 Ako tražiš promenu u životu, počni od sebe

Ako si usamljen i potrebna ti je emotivna bliskost, preispitaj iz čega dolazi ta potreba, odnosno, da li je ona validna i zasnovana na tvojim najdubljim vrednostima. Jer, ako samo želiš nekoga ko će ispuniti prazninu, verovatno ćeš to i dobiti. Nekog ko u tvom životu vredi koliko i uključen TV u trenucima samoće – da pravi galamu i stvara osećaj prisutnosti, da ti skreće pažnju svojim dramama i zapletima i sadržajima koji te ili ne interesuju, ili te uznemiravaju. Potreba za emotivnom bliskošću sa drugim ljudskim bićem validna je ako dolazi iz tvog kapaciteta za ljubav i spremnosti da sa nekim deliš životne radosti i izazove.

Uopšte, ako ti ono što želiš dolazi iz frustracije, želje da imaš ono što imaju i drugi, da upotpuniš sliku o sebi koju prikazuješ svetu, da ispuniš norme i standarde, da bi sam sebe cenio, to nisu suštinske i autentične potrebe. Umesto da tražiš vezu, zbog usamljenosti i dosade, radije potraži društvo sličnih sebi, kroz hobije, humanitarni rad, sport, ili druge grupne aktivnosti. Tako dospevaš do dubljeg smisla i svrhe, pa ćeš verovatno i privući adekvatnu vezu – kad već osetiš ispunjenost i zadovoljstvo.

Wannabe TV

Editors choice