Možda ne možeš da promeniš trenutne okolnosti svog života, ali možeš da promeniš svoj stav i proširiš perspektivu. Pogledaj sebe i svoj položaj, kao deo šire slike. Šta vidiš? Šta ti najviše nedostaje u životu? Šta je ono što bi tvoj život učinilo potpunijim i ispunjenijim?

Odbaci ograničenja trenutne pandemičke situacije u svetu i istraži svoju dušu i svoje srce. Možda ono što želiš nije ono što će te usrećiti – jer nije ono što ti je potrebno. Da bi bio srećniji i ispunjeniji, potrebna je dublja želja za proširivanjem granica, koja rezonira sa tvojim najdubljim vrednostima.

Ukoliko se osećaš sputano i želiš da se stvari promene, ta promena mora započeti na ličnom nivou. Kada si načisto sa sobom i znaš šta želiš, privući ćeš bolje okolnosti. To je odgovor Univerzuma na tvoje potrebe – ako su tvoje želje usklađene sa tvojom suštinom, sa onim što ti je zaista potrebno da se izraziš i ostvariš, Univerzum će se potruditi da preuredi okolnosti i da ti to omogući.

micah KgNZGaCEmSE unsplash e1598431855264 Ako tražiš promenu u životu, počni od sebe

Ako si usamljen i potrebna ti je emotivna bliskost, preispitaj iz čega dolazi ta potreba, odnosno, da li je ona validna i zasnovana na tvojim najdubljim vrednostima. Jer, ako samo želiš nekoga ko će ispuniti prazninu, verovatno ćeš to i dobiti. Nekog ko u tvom životu vredi koliko i uključen TV u trenucima samoće – da pravi galamu i stvara osećaj prisutnosti, da ti skreće pažnju svojim dramama i zapletima i sadržajima koji te ili ne interesuju, ili te uznemiravaju. Potreba za emotivnom bliskošću sa drugim ljudskim bićem validna je ako dolazi iz tvog kapaciteta za ljubav i spremnosti da sa nekim deliš životne radosti i izazove.

Uopšte, ako ti ono što želiš dolazi iz frustracije, želje da imaš ono što imaju i drugi, da upotpuniš sliku o sebi koju prikazuješ svetu, da ispuniš norme i standarde, da bi sam sebe cenio, to nisu suštinske i autentične potrebe. Umesto da tražiš vezu, zbog usamljenosti i dosade, radije potraži društvo sličnih sebi, kroz hobije, humanitarni rad, sport, ili druge grupne aktivnosti. Tako dospevaš do dubljeg smisla i svrhe, pa ćeš verovatno i privući adekvatnu vezu – kad već osetiš ispunjenost i zadovoljstvo.

Comments