Sasvim je normalno da se nekad zapitaš da li si dosadna osoba. Da li si osoba koja zamara druge ljude u društvu i da iza tvojih leđa jedva čekaju da odeš? Tvoja interesovanja mogu biti odgovor na ovo pitanje.

Ako voliš da planinariš, učiš jezike, stvaraš umetnost – vrlo je teško da će te neko okarakterisati kao osobu koja je dosadna i koja ne zna kako da živi život punim plućima.

Postoje razne vrste interesovanja – i zato se i zovu interesovanja – baš zato što su nekome interesantna. No, razlika da li su ona dosadna ili ne je u tome koliko se aktiviraš u nekom svom hobiju.

Ukoliko u slobodno vreme gledaš TV, bindžuješ epizode omiljene serije na Netfliksu, legneš da odspavaš… žao nam je, ti nisi baš interesantna osoba. Naravno, svako ponekad gleda TV i serije, ali ako su to tvoja jedina interesovanja i nemaš drugih – onda je vreme da nešto promeniš u svom životu.

Kako to možeš da promeniš? Tako što ćeš probati nešto novo. Možeš se oprobati u slikanju, možeš da se pridružiš čitalačkom klubu, počneš da treniraš, počneš da sviraš neki instrument, izađeš sa društvom na bilijar. Šta god, samo nemoj da sediš kod kuće i gledaš TV i tako provodiš svaki dan.

Razumemo da ti nekada nije dan, da ne želiš da ustaneš iz kreveta, da te mrzi da ideš na posao i da bi samo da ležiš. Svi prolazimo kroz te faze. No, te faze često prođu i sve ponovo bude ok nakon izvesnog vremena. Ako ostanu, onda one postaju deo tebe i samog sebe počinješ da vidiš kao osobu koja gleda TV i bindžuje Netflix svakog dana. A život prolazi i ti ga sigurno ne živiš onako kako bi hteo.

Comments