Potrebno ti je da se pokreneš, da probaš nešto, pa ćeš i sam biti oduševljen koliko će ti prijati; daće ti elan da nastaviš da radiš ono što ti prija. Moguće je da si hronično umoran, da si tužan iz nekog razloga, možda čak i depresivan. Zamisli, da li su tvoja interesovanja uvek bila ovakva, šta je uticalo na to da postanu takva? Da li se previše daješ na poslu, pa ne osećaš da posle toga imaš energije za bilo šta, ili se možda nešto desilo što ne možeš da prevaziđeš?

Niko se ne rađa dosadan. Još kao deca smo imali određena interesovanja, od igranja žmurke, preksakanja lastiša, igranja fudbala, čitanja. Sva ta interesovanja mogu da se izgube zbog raznih životnih okolnosti. Ono što želimo da kažemo jeste da čak i ako se nalaziš u ovom opisu, sigurno nisi dosadna osoba, nego osoba kojoj je potreban odmor ili veća promena u životu.

I nikad nije kasno da počneš da radiš ono što želiš, a to možeš početi upravo sa nekim hobijem. Tvoj novi hobi može biti upravo ta stvar koja će te izvući iz kuće onda kad ne bi nigde da ideš, i vremenom ćeš uvideti koliko to pozitivno utiče na tvoje raspoloženje.

Naslovna fotografija: instagram.com/jaiichtroje

Jovana Petković

Comments