Ne prihvataju NE kao odgovor

Kad nešto nećeš, to prosto ne dolazi u obzir. Tvoje NE biva pregaženo, bojkotovano, ignorisano. Oni će ti povlađivati i postati lukavi i koristiće sve moguće taktike da te ubede da imaš pravo izbora i odluke, ali će i dalje terati po svom i nametaće ti ono što ti uvek nameću, suptilno ili siledžijski.

Sve mora da se vrti oko njih

Oni su sebični. Oni su maestralno, monumentalno i grandiozno sebični. Oni to ne bi priznali ni pod mukama, ni suočeni sa bliskom smrću, jer pobogu, oni te vole i žele sve najbolje za tebe. Oni svoja ubeđenja ne preispituju i apsolutno su samouvereni i spremni da se zakunu u sve živo da je to tako. Samo, bolelo bi ih uvo da sve živo crkne, ako će oni ostati živi.

Suoči se sa tim, prihvati da je to tako, prestani da se ljutiš, da očekuješ da će se promeniti, jer bi trebalo da se promene, jer bi trebalo da shvate, jer bi trebalo da budu tvoja podška, tvoje utočište, zaštitnica i odstupnica, a umesto toga, oni su tvoja glavna prepreka u životu. Budi sam sebi sve što oni nisu, ne mogu i ne umeju da budu i što nikad neće ni biti. Oni su emotivni vampiri i opasni su i nemilosrdni upravo zato što su ubeđeni u svoju ispravnost, dobre namere, velikodušnost i poštenje. Tvoji najbliži su tvoji najveći neprijatelji. A sa neprijateljem nema pregovora. Tobožnja primirja ne daju ti predah, samo pojačavaju u tebi dileme i osećaj krivice što sumnjičiš svoje najbliže da su ti najveći krvnici. Moraš da se boriš, prinuđen si. Ali nemoj se boriti protiv njih, jer ta borba obezbeđuje stalni dotok hrane emotivnim vampirima. Bori se za sebe. Njih prihvati takve kakvi su, uputi im razumevanje i oproštaj, raskrsti sa njima iznutra, u samom sebi i radi na tome da budeš ono što jesi, a ne ono što njima treba da bi mogli da misle dobro o sebi. Ne budi žrtva, ne budi osvetnik, budi vitez i ratnik svetlosti, opredeli se za samospoznaju, za istinu, za ljubav i mir. Za sebe. Jer ako postoji nešto što možeš da naučiš od emotivnih vampira, to je kako se brinuti o sebi, bez obzira na sve. I budi zahvalan na toj gadnoj lekciji.

blog 11 Da li su tvoji najbliži emotivni vampiri?

Pročitajte još i ovo:

Kako da stekneš (prave) prijatelje na poslu?

Učimo od njih: Zbog čega introvertne osobe imaju prijateljstva za ceo život?

Kako da postaneš bolji prijatelj – napravi već danas jednostavne promene

Zapratite svoj omiljeni magazin na Youtubeu, Instagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: www.fashionista.com

Aleksina Đorđević

Comments