Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Blog

Delimičan spisak stvari koje treba da očekujete, kad rešite da se dovedete u red

1/2

Ne možete sve dovesti u red, rešiti sve probleme, pa da onda živeti kao čovek, životom koji želte i zaslužujete – zato će ova lista uvek biti nepotpuna. Ali, kada rešite da se dovedete u red, da praktikujete određene discipline, da izbacite loše navike i uvedete zdrave, da završite sa toksičnim odnosima, da osnažite svoje samopouzdanje, izrazite svoje talente, ostvarite sebe u poslu i emotivnim vezama, to znači da neke stvari (sve stvari) morate da počnete da radite drugačije, a to nije lako. Uspostavljanje ravnoteže, razvijanje ambicija, podvrgavanje disciplini, menjanje obrazaca ponašanja – teško je, naporno i puno iskušenja. Neće vam uvek uspevati, zapravo, češće neće, ali pošto ste uveli disciplinu i istrajnost, počeće da vam uspeva, sve češće.

Ponekad će vam biti naprosto dosadno

To je kao ispijanje tri litra vode dnevno – uopšte vam se ne pije, ali rešili ste da se hidrirate i sigurni ste da je to dobro za vas na mnogo načina. I zato pijete tu vodu i mrštite se kad samo pomislite koliko puta ćete ići u toalet i kako je to nalivanje potpuno neprirodno. Nema nikakve spontanosti i uživanja u ispijanju određene količine vode. Ili odlasku u šetnju u određeno vreme, svakog dana, ili sedanju za komjuter i kucanju, jer ste rešili da pišete, imali inspiraciju ili ne. Biće vam mučno i biće vam dosadno. Dok to novo ponašanje ne uvedete u naviku.

To ne znači da više ne smete da se zabavljate

Disciplina zdravog života uglavnom znači da se više nećete opijati svakog vikenda i smatrati dobrim provodom obeznanjivanje i buđenje na nekom nepoznatom mestu (čak i ako se budite pored neke nepoznate žene). Ali, ako možete sebi povremeno popustiti, dati slobodno veče i posmatrati sebe – da li ćete se osećati kao pušteni s lanca, ili ćete biti u stanju da pronađete uživanje u jednom ili dva pića i treznom flertu sa nekom osobom koja vam se dopala.

I dalje ćete praviti glupe greške

To što ste rešili da se dovedete u red i radite na tome na svim frontovima, ne čini vas imunim na glupost. I dalje ćete donositi pogrešne odluke, praviti propuste i glupe greške, nervirati se zbog svoje gluposti. Ali, to će vas osnažiti, jer ćete se, svaki put kad zabrljate, brže i efikasnije baciti na popravljanje svojih grešaka.

Prihvatanje odgovornosti će biti nešto najbolje što možete učiniti za sebe

To je suština sređivanja svog života – prihvatanje odgovornosti. Preuzeli ste stvari u svoje ruke i sada vam više niko nije kriv, kada vas saplete vaša sopstvena slabost i glupost. Kada ste odgovorni, onda morate biti pošteni prema sebi, a to je veliko olakšanje – ne morate trošiti energiju na smišljanje izgovora za sebe, već tu energiju možete usmeriti na što temeljnije preuzimanje odgovornosti i upravljanje svojim životom.

Wannabe TV

Editors choice