Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Blog

Društveni fenomen – alkohol te čini privlačnim (?!)

1/2

Zvuči sumanuto, ali dokazano je eksperimentom – muškarci misle da ih alkohol čini privlačnima i što više piju, osećaju se sve neodoljivije. To ne može da bude dalje od istine, potvrdiće vam svaka žena, jer je svaka imala iskustva sa pripitim i pijanim muškarcima koji je “startuju” i nije im jasno zašto su bili tako grubo odbijeni. Kako je onda moguće da muškarci osećaju sve više samopouzdanja i sve su ubeđeniji u svoju privlačnost, dok im se šanse sve više smanjuju sa svakim gutljajem pića? Pripit muškarac je možda simpatičan (ako je simpatičan i dok je trezan), ali više izaziva sažaljenje i brigu, nego bilo koje drugo osećanje. Žena kojoj se udvara neko ko se klati (preteći da joj prospe piće u krilo), zapetljava jezikom i bori se sa rečima i oseća se na alkohol, oseća želju da mu kaže (a često to i učini) “u redu, sladak si, možemo da se vidimo kad budeš trezan” ili da mu da brižan savet (a često i to učini) “kasno je, trebalo bi da krenemo svako svojoj kući, hoćeš da ti pozovem taksi?”. Ako i uspe da registruje njeno pokroviteljsko ponašanje i da se pobuni, probijajući se kroz maglu alkoholnih isparenja, ostaviće pre utisak očajnika, nego osvajača.

Ovim fenomenom su se pozabavili francuski istraživači, koji su sproveli eksperiment na američkom Univerzitetu u Ohaju, a rezultati su objavljeni u britanskom stručnom časopisu “Psihološkom žurnalu”.

Istraživači su najpre testirali 19 mušterija jednog bara koje su pozvali da na skali od 1 do 7 ocene svoju privlačnost, inteligenciju, originalnost i humor, a zatim su im izmerili nivo alkohola u krvi.

Rezultati ovog preliminarnog istraživanja, bili su očekivani. Oni koji su imali viši nivo alkohola u krvi, sebe su ocenili bliže sedmici – zapravo, najviše su ocenili svoju privlačnost.

Wannabe TV

Editors choice