Igranje igrica i društvene mreže

Ovo mogu da budu slične i različite zavisnosti – za neke igrice vam treba onlajn ekipa, pa je i to neki oblik druženja preko neta. Mada možda samo volite da pogledate šta je aktuelno na Fejsu, da odgovorite na poruke, lajkujete neke statuse i otvorite pasijans ili odigrate neku drugu kratku igricu koja vam odmara živce i opušta vas pred spavanje, ili vam priprema mozak za dnevne aktivnosti – a često je to ista igrica, ili komplet od skrolovanja i igrice, prosto to vam prija i spada u rituale koji donose smirenost i koncentraciju.

Društveno prihvatljive zavisnosti koje ne morate da krijete31 Društveno prihvatljive zavisnosti koje ne morate da krijete

Kafa

U svim oblicima, u svako doba dana, na svakom mestu, kafa je najomiljeniji, najprihvaćeniji i najdruštveniji oblik zavisnosti. Ujutru pijemo kafu sami, kao deo jutarnjeg rituala, u podne popijemo još jednu da se malo rifrešujemo, kasno popodne još jednu – kafe u toku dana dele naš dnevni raspored na sate aktivnosti, koje obavljamo sami ili u društvu, na poslu ili u slobodno vreme. Kad bi nešto morali da birate, čega biste se pre odrekli? Interneta ili kafe? Ako ne spadate u uzrasnu grupu takozvanih milenijalsa, sigurna sam u vaš odgovor.

Comments