Pivo

Krigla, konzerva ili flaša – pivo je poziv na druženje, osveženje, zabavu i opuštanje, ali dobro dođe i posle ručka, kad želite sami malo da iskulirate i opustite se. Pivo se pije u svako doba dana, na svakom mestu, uz svakojaku hranu, a i bez nje, u društvu i u samoći, a znam neke koji piju pivo i uz burek, živeli!

Društveno prihvatljive zavisnosti koje ne morate da krijete2 Društveno prihvatljive zavisnosti koje ne morate da krijete

Hrana

Ako je životna potreba, da li može da spada u zavisnosti? Može, može. Ima ljudi kojima hrana pruža toliko zadovoljstva, da su sva druga životna zadovoljstva, događanja i okolnosti orijentisana oko hrane. Porodični život znači nabavku, spremanje hrane i porodične obroke, sastajanje sa prijateljima se obavezno odvija uz neku hranu (roštilj u kafani), a putovanja se pamte po hrani koju smo negde prvi put jeli. Zavisnički odnos prema hrani odlikuje se i konzumiranjem hrane ne onda kad smo gladni, nego kad smo uznemireni, nervozni i dezorijentisani, kao i kad samo želimo da pojačamo uživanje (u gledanju filma ili čitanju, npr.). Zavisnički odnos prema slatkišima ima svoje posebno mesto (i poseban krug pakla). Debljina jeste izraz zavisnosti od hrane, kao što je i izraz hedonizma. Međutim, nisu svi hedonisti debeli, jer je hedonizam sofisticiraniji oblik zavisnosti, koji obuhvata i ostala čulna uživanja, uključujući uživanje u lepoti i umetnosti.

Pročitajte još i ovo:

Zašto ste sami sebi najgori kritičar

Zašto uopšte nije lako biti muškarac

Kako da budeš dovoljno dobar na poslu i kad ti ne ide

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu

Izvori fotografija: www.pinterest.com, www.telegraph.co.uk, www.haffingtonpost.com

Brankica Milošević

Comments