Kada izlazite sa snažnom, samostalnom i nezavisnom ženom, to neće ličiti na veze koje ste imali. Ako ste sa njom, to znači da ona prepoznaje u vama snagu i potencijal, da vas ceni i veruje da ste na njenom nivou. Ona neće trpeti gluposti i tolerisati slabosti, jer joj je potreban partner sa kojim će se razvijati i napredovati. 

Treba joj izazov 

Ako je ne izazivate, njen intelekt, njen duh, njenu radoznalost, ako nema šta da uči od vas, to nije veza u kojoj će moći da se razvija. Njoj treba izazov, ona voli dobru raspravu, koja donosi razjašnjenja i uvide, ona želi da širi perspektivu i prevazilazi sopstvene automatizme. Ako joj ukažete na njenu tvrdoglavost, uskogrudost, proračunatost – zaustaviće se da ozbiljno razmotri vaše primedbe, pokušaće da promeni pristup i da otkrije nove dubine sopstvenog unutrašnjeg života, kao i vašeg odnosa. 

Potreban joj je neko ko je motivisan kao i ona 

Njoj ne treba neko da joj čuva leđa, već da se kreće paralelno sa njom, da ponekad potrči i predvodi, ali i da ume da sledi, kad ona preuzima inicijativu. Ona ne želi da nekog vuče, gura i nosi – ili ste zajedno u tome (u ljubavi, u svakodnevici, u životnim izazovima),ili vas ostavlja za sobom, ako nemate snage, hrabrosti i duha. 

Treba joj njena sloboda 

Sputavanje bilo koje vrste ona ne može da podnese. Ako je odabrala vazu i posvećen odnos, snažna žena je posvećena i verna, a ako ste vi ljubomorni i sumnjičavi, to je zato što niste sigurni u sebe, ali pre svega, za nju je to uvredljivo – zašto nemate poverenja, zar ne prepoznajete njen kvalitet? To je navodi na jedini logičan zaključak, da nemate kapaciteta da prepoznate kvalitet, jer ga ne posedujete. Ako vam je stalo do nje, ne ograničavajte joj slobodu, ne ispitujte je, ne postavljajte joj uslove, ne pokušavajte da je kontrolišete. Samo joj verujte i to će biti dovoljno – ona nikada neće zloupotrebiti i izneveriti vaše poverenje. 

Comments