Budite onaj ko joj otkriva vedru stranu života 

Ona je često suviše poslovna, suviše zauzeta, suviše odgovorna i stalno mora da donosi ozbiljne odluke. Treba joj da pored nekog zaboravi taj aspekt ozbiljnosti, da skine teret s leđa i da bude devojčica, šašava i nehajna. Pružite joj to, ponudite joj rasterećenje, opuštanje, avanturu, radost, igru. 

Budite iskreni 

Ona ceni iskrenost i neposrednost, više od svega. Zna da je istina obično oštra i neprijatna, ali želi da je čuje. Kad vas nešto pita, to je zato što želi istinit odgovor, a ne utehu, ili povlađivanje. Recite joj kako se osećate. Recite joj kada nešto pogrešite. Recite joj kad vidite da ona greši, recite joj šta mislite – i budite spremni za dijalog, bez ikakvog prikrivanja i taktiziranja. Čak i ako je povredite nekom primedbom, ona će iz toga izvući uvid i ceniće vašu iskrenost i biće vam zahvalna. 

Budite samostalni i nezavisni 

Jer ako ste takvi, onda ona može da se osloni na vas, kada joj je to potrebno. Kao što i vi uvek možete da se oslonite na nju. U međuvremenu, neka svako brine o sebi na najbolji način i krči sopstveni put, samopouzdanjem, samosvešću, hrabrošću i pameću. 

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević 

Comments